heinekenexperience

amsterdamda bulunan fabrika binasının müzeleştirilmiş halidir. içeri girdiğinizden itibaren çeşitli aktivitelerin olduğu biranın yapımından paketlenmesine kadar öğrenebildiğiniz yerdir.

Ayrıca çıkışta 2 adet ücretsiz biranızı içebilirsiniz.

not: istediğiniz ismi veya yazıyı bira şişesinin üzerine yazdırıp tur sonu alabilirsiniz.
not2: tur ortalama 1,5 - 2 saat sürmektedir.
hayatımda içtiğim hiçbir bira buranın çıkışındaki bira kadar ferahlatmamıştır. ayrıca yazın belli saatlerde gidince çıkışında tekne turu oluyor. hem tekneye hem fabrikaya ayrı ayrı para vermeyim diyorsanız ideal.
Turistler icin abartilmis hede..

Heineken bildiginiz uzere bir bira markasi ve bu aktivite de bira uretim fabrikasi gibi bir yerde size uretim asamalarini vs gosteriyorlar. Giris birkac ay onceye kadar 18€ idi hatirladigim kadariyla ama ben girmedim. Neden girmedim hele bir sorun. cimri oldugumdan mi?! Tabii ki hayir sevgili sozluk. Dedigim gibi turist tuzagi. Hollandali eski ev arkadasimi amsterdam'da ziyaret ettigimde bana soyledigi bu idi. Hem sadece o degil, onun ev arkadasi da aynisini soyledi. Ve hic gitmediklerini de ekledi.
Tabii artan avro(€) kuru(aslinda tl'nin deger kaybetmesi) sonrasi hala gitmek istiyorsaniz turist haritasinda cok rahat bulabilirsiniz. 18€ ona vereceginize kek filan yiyin. Ayüküyon mu? ;)
İçeride çeşitli etkinliklerle, görsel şovlarla bir ambulans yakalanmaya çalışılmış. Onun dışında pek bir esprisi olmayan turistik bir binadir. Müze demeye içim el vermiyor bak.
Amsterdam'ın renklerindendir. Gittik gördük ve eğlendik. Mis gibi hem bira kültürünü öğreniyor hem içiyor üzerine de eğleniyorsunuz.. adamlar ürettikleri her şeyden kazandıkları gibi, onları sergileyerek dahasını kazanıyor. Mis
17-18 euro gibi bir ucreti var. Toplamda 3 bira iciyorsunuz iceride, ikisi bilekliginizdeki dugmeleri vererek. İsterseniz bu dugmeleri bira doldurma yerinde verip bira doldurma sertifikasi gibi bisey de alabiliyorsunuz. Sise ustune ad yazdirmak galiba 8 euro idi. İceride adim adim bira yapimi anlatiliyor, malzemeler; karisma sureci; heineken’in kurulusu falan var. Ama bence biraz turist tuzagi. Hele hele butceniz kisitli ise Amsterdam’da bu fiyata cok daha anlamli muzeler gezebilirsiniz.