hasan can kaya

Konuşanlar isimli komedi içeriğiyle pandemi döneminde artan bir takipçi kitlesi edinmiş olan komedyendir. Seveni ve sevmeyenleri artmıştır. Özgün bir format olduğunu düşünüyorum açıkçası. Fakat her insana hitap etmek zorunda değil neticede.
izleyene, beğenene saygım sonsuz ancak, bir kaç kişinin tavsiyesi ile ve sürekli youtube trend'lerde görmem sonrasında, neymiş bu bi bakayım dediğimde, 5 dk sonra "bu ne mk" dedirtmiş komedyenimsi. konuşanlar programının sunucusu ve format sahibi.

sonra formatı da anlamak adına, bir bölümünü baştan açtım. insanlar bir de küfürlü, laf sokuşlu, samimiyetsiz "bebiş, hayatım" kelimelerini duymak için bir de bilet alıp para veriyormuş bu olaya.

program boyunca da bu kitle, kahkaha efekti gibi çalışıyor. seviyenin aşırı yerlerde olduğu bir program olduğunu düşünüyorum. adamın birinin annesini bile rezil etti evladı önünde, adam da güldü bunlara.
Herkesin sık sık paylaşmasından ötürü birkaç bölümüne göz attım. Birkaç gün önce Ekşi Sözlük'te gördüğüm bir entry üzerinden onedio röportajını izledim.

Showlarında çok fazla küfür ettiğinin sorulmasına karşı "küfürün normal olduğunu, hayatın içinde" olduğunu falan iddia ediyordu.

Eleştirilmesine rağmen yıllarca kaba konuşan, küfür eden ve osuran bir adamdan bir farkın yok gibi geliyor.

Komedyenler zeki insanlardan oluşur.
Hayatı iyi gözlemleyen ondan bir şeyler bulup çıkaran insanlardır.
Maalesef "Hasan Can" sende bunların hiçbiri olmadığı gibi bir pırıltıda göremiyorum.
ilk başlarda "hasan can kim amk" tarzında yaklaştığım fakat daha sonra izleyip müptelası olduğum komedyen. umarım en önden izleme şerefine nail olurum.
benim mizah için kriterim şudur: bir şeyi babam tavsiye ettiyse genelde bayağıdır. hayır, bu onun mizah anlayışının kötü olmasından değil kendisi beni oğuz aral ferhan şensoy ve daha nicesiyle tanıştıran bir zat. lakin ihtiyarladıkça izlenebilir içeriklerde daha kolay tüketilebilenler daha bir ağırlık kazandı listesinde.

hasan can kaya ismini de defalarca duyduktan sonra bir ara peder bey de tavsiye etmesine rağmen izlemedim, "nerede çokluk orada bokluk" kafası. (elitizmden taviz olmaz)* hepten can sıkıntısıyla boğuştuğum zaman bir şans vereyim dedim. öncelikle tamamen reddedici bir tutum sergilemek istemedim. yani yermek için açmadım programı. en baştan ve sondan birkaç bölüm izledikten sonra daha fazla buna vakit ayırmamın bana ve topluma olan faydasını sorgulayıp kapattım. hiç eğlenmedim diyemem lakin bu okyanusta damla gibi olunca istediğim fayda seviyesine ulaşamamak rahatsız etti. ayrıca izleyicilerle olan gereksiz lakayt, yerine göre saygısız tutumu fazlasıyla itici geldi. hamama giren terler diyebilirsiniz. * *

hazır cevap olmak, akla gelen ilk şeyi söylemek iyi mizah olmuyor maalesef. bir de ağzını açtığında gülmeye başlıyorsa izleyicin, orada bir saçmalık mevcut. umarım aldığı hızla kendini geliştirmeye çalışır ve daha doygun içerikler üretmeye başlar.
Ekşisözlük'te para vererek kendini övdüren komedyendir. Kendi yapmıyorsa bile bağlı olduğu platform yaptırıyor. Adam için Cem Yılmaz'ın pabucunu dama attı falan yazmışlar, komik.
bir türlü ısınamadığım fakat yaptığı işe saygı duyduğum şahsiyet.
Güldüren ama güldürürken tarzını tasvip etmediğim komedyen.