güçlü kadın

Güçsüz insanların tahammül edemediği kadınlardır. Hiç kimseye boyun eğmeyen, zor durumlardan korkmayan, kendi kusurlarını bir güçsüzlük olarak görmeyen kadınlardır. Haksızlıkları görmezden gelemezler. Mücadele etmekten geri durmazlar.
yaşadığımız toplum ve kullandığımız bu eril dil sebebiyle herkes gibi hayatta kalabildiğimizi, sinirlendiğimizde bağırabildiğimizi, var olabildiğimizi söyleyebilmek için böyle cinsiyetçi bir tanımla ifade etmemiz gerekiyor kendimizi
kendi kararlarını almaktan çekinmeyen, düşündüğünü söyleyebilen, baskılanmaya veya sınırlandırmalara gelemeyen, ayaklarının üstünde dimdik durabilen kadınlardır. çevresindeki olaylara duyarsız kalamayan, doğruları savunan ve bir şeylerin farkında olup farkındalık yaratabilen kadınlar olması onları daha da güçlü yapar.
bizim gibi ataerkil toplumlarda olması çok zor olsa da, olabildiği takdirde pısırık, güçsüz tiplerin çekemediği, çirkin yaftalar yapıştırmaktan çekinmediği, onun gücünü yıkmak için her türlü pisliği yapıldığı kadındır aynı zamanda. bu kadınların sayısının artması ve ataerkil toplum içerisinde daha fazla yer alarak, o pısırıklara da ilham kaynağı olması gerekmektedir.