gezgin sözlüğün gelişmesi için gerekenler

sözlük dediğimiz bilgi içerikli olur ama forumdan hallice bir mecrada kendimizi kandırıyoruz. Gündemdeki başlıklardan rastgele beş tane seçsek kaç tanesi okunmaya değer onu bile kestiremiyoruz. Örnek başlık "çin", eğer hakkında birşey biliyorsan yaz bilmiyorsan da oku değil mi ? Yok ille yazılacak, "vize almasını bilen yeşillendirsin" , "gitmeyi çok istediğim ülke" tadında girdiler okuyoruz. yapıcı bir eleştiri yapmak gerekirse sözlüğün bu hale gelmesinde yönetimin çok payı var nitelik değil niceliği ön plana atılırsa daha da kötüye gidecektir.

İlk başta 10 bin üye alımı yapıldı hemde bir denetime tabi olmadan,buna ne gerek vardı. çoğu kişi sözlük formatı nedir bilmiyordu eğer insanları nesil nesil sözlük yazarı alsaydı yönetim şimdiye gezgin sözlük bambaşka yerlerde olurdu. ilk insanlara yazarlığı öğretip sonra yazarlığını onaylamıyoruz ilk üye yapıyoruz sonra yazarlığı öğretmeye çalışıyoruz. yanlış.

daha da önemlisi eleştiriye tahammül edebilecek moderatörler yok. girdiğim entrylerin yarısı siliniyor sebep "eleştiri" olduğu için. saçma sapan anket başlıklarına eleştirel entry yazıyoruz anında kaldırılıyor.arkadaşlar burası bir sözlük özgür düşünce ortamı olması gerekir eğer olmazsa ben ve benim gibi insanlar burda barınmazlar. facebook'ta moderatörlük yaptığınız gruplarla karıştırmayın burayı.

daha çok yazılacak şey var ama bu başlığın silinip silinmeme durumuna göre bizde kalıp kalmama durumumuzu değerlendireceğiz artık.

Not: başlığın ilk hali "gezgin sözlüğün çöplüğe dönmesi" idi.
Öncelikle gereken şey sabır. İnsanların bilgiye erişiminde Facebook grubundan daha ziyade sözlüğün çok daha faydalı olduğunu anlaması zaman alacaktır. (bkz: alışkanlıklar)

Yavaş yavaş gelişmeye çalışan, bazen duraksayan bazen ilerleyen bir sözlüğüz. Çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum, çünkü her adımda daha iyiye gidiyoruz.

Yönetimle alakalı şikayetlerinizi dikkatle inceliyoruz, adımlarımızda da dikkate alıyoruz. Dediğim gibi biraz sabır iyidir.