frijit

cevaplanabilir entry
psikolojik bir travma sonrası kronik olarak ilerleyen ve kadında cinsel bir savunma mekanizması geliştiren rahatsızlık. halk arasında "cinsel soğukluk" olarak da anılır. bu durumun içerisindeki kadınlar yaşadıkları rahatsızlığın zorluğu yetmezmiş gibi bir de eril toplum zihniyetinin taşlamasına maruz kalır.
Cinsel isteksizliktir. Psikolojik bir sorundur. Çünkü travmatik geçmiş kişiyi cinsel anlamda da fazlasıyla etkilemektedir. Güven sorunu ve yaşanan travmatik olaylar sebebiyle kadınlar cinsel ilişki sırasında tam bir birleşme yaşamaktan korkar ya da gerilir. Bu durumda vücudun belirli bir kısmı kilitlenir. Bu sorunun çözülmesi için öncelikle kadının bilinçaltının iyileştirilmesi gerekir.

Ayrıca böyle bir durum yaşayan kadını zorlamak ters teper. Karşınızdaki kadına anlayış gösterip sakinleştirmeyi deneyin. Çünkü bu kişinin isteğiyle olan bir durum değildir.
kadının geçirdiği tramvalar ve psikolojik yıpranmalar neticesinde cinsel arzunun tükenmesi, kelime anlamı olarak “soğuk”tan gelmektedir. doğru psikolojik destek ve tedavilerle düzelebilecek bir durumdur.