e-devlet soyağacı sorgulama hizmeti

1800'lü yıllara kadar alt soy-üst soy'unuzu öğrenebileceğiniz yeni ve güzel bir hizmet. Şu sıralar yoğunluk nedeniyle siteye girilemiyor.

edit: taktiği veriyorum, 10 saniye de bir yenilerseniz sisteme giriyo. saatlerce beklemeyin çünkü belli bir süreden sonra sistem size çıkış yapıyor ama o loading ekranı dönmeye devam ediyor. yani 10-15 saniyede bir güncelleyin.

Tıklayarak girebilirsin
sigortamı sorgulamak için giriş yapmaya çabalarken, sistemin çökmüş olduğunu anlayıp azıcık bir araştırmayla buna neden olduğunu öğrendiğim yeni e-devlet hizmeti. iyi olmuş güzel olmuş ancak öğlenden beri giriş yapamıyor, hiçbir işimi halledemiyorum. bir tarih hocam şöyle demişti "biz türkler her şeyi geçmişe dayandırmaya bayılırız ama geleceğe bir türlü bakamayız" diye. heh, tam da onu onayladık bugün. ülkecek ne meraklıymışız 7 ceddimizin kim olduğunu öğrenmeye.
hayatımın şokunu yaşatan hizmet. 40 senedir 'ben bulgar göçmeniyim diye gezerken çorum'lu çıkmak... nothing impossible.
Şuradan göçmenim buradan göçmenim diyenlerin sivaslı çıktığı, ülkücü olanların ermeni çıkıp dumura uğradığı sistemdir. Artık şurada burada göçtüğü yerle hava atanı görünce "aç bakayım soyunu" diyeceğim
Haber sitelerinde yayılmadan önce ,kurul toplantısında otururken binbir heyecanla girdim ve malesef 1870e kadar Süleyman dedemize kadar olan kısım çıktı, bizim asıl merakımız ondan oncekilerdi oraya kadarını biliyorduk zaten. Velhasıl sevincimiz kursagimizda kaldı.
e devlette soyağacım ingiliz kraliyet ailesine bile dayansa kimlikte Muş yazıyor; bir insan 7 kıta 206 ülke 81 ilde neden Muş'u seçip orada bir yaşam alanı kurar insan gerçekten hayret ediyor
e devlette o kadar bir yoğunluk oluştuki diğer işlemleri engelledi ve vatandaşlara mağduriyet yarattı ne sabıka kaydı ne öğrenci belgesi alınabiliyor.
Dün bu hizmet için yaklaşık 5 milyon talep oluşturduğundan e devlet kitlendi.Kısaca ülkedeki her 15 kişiden 1'i başvuru yapmış. Ancak an itibarıyla bu hizmet geçici süreliğine askıya alınmıştır.
bu sistem sayesinde dedelerimden son bir sürpriz geleceğinden ümitliyim. aksi takdirde ise 200 yıllık çorum tarihi kendimi kesmeme sebebiyet verebilir.
Pek tatmin edici değildir. Dedenin dedesine kadar olan süreç gösteriliyor. Aynısını hatta daha detaylısını bir iki kuşak üstünden de öğrenebilirsin.

Edit: Ayrıca sisteme hem kendi adına hem kardeşi adına girenler var. Onları anlamak güç.
Adanalı sanıyordum kendimi göçmüşüz Irak diyarlardan. Daha eskisini de öğrenmeye teşvik ettiği aşikardır.