dünyayı çıplak gezen kız

/ 2
okul ödevi için değişik bir şey düşünmüş hanım kızımız ve çıplak dünyayı gezmeye karar vermiş
linkte burada
Amacı ilgi çekmek olan gereksiz saçma sapkın bir zihniyet tabi bunu takip edenlerde aynı zihniyetin sapıkları
Yukaridaki yazar arkadas gibi dusunuyorum. Kesinlikle dikkat cekerek para kazanma cabasi olan sapkin zihniyetli bir insani mahlukat. Benim bedenim benim kararim safsatalariyla lutfen konuyu bulandirmayiniz. Aynisini erkekler yapsa neler soyleyeceginizi tahmin etmek zor degil. Yeni dunyada arsizlik modernlikle karistiriliyor. Bakalim daha neler gorecez diyecem de su zihniyetteki kadinlarin g*tlerini ve memelerini gozumuze sokmalarindan baska birsey gormemiz mumkun gorunmuyor..
çıplak gezdiği falan yoktur. çıplak fotoğrafları vardır. bizim habercilerin ilgi çeksin tıklansın diye olayı sulandırdığı belli. haber içeriğinde ki kadının derdinin çıplak gezeyim ilgi çekeyim olmadığı aksine fotoğraf sanatıyla ilgilendiği gayet açıktır. yinede bizim yazarlar iki kadın memesi bir vücut kıvrımı görünce gaza gelip sapkınlıkla suçlamışlar. eğer zihniyetiniz bu şekilde çalışıyorsa siz sanatla falan ilgilenmeyin. sonra kendinizi çıplak ve sapkın olduğu gerekçesiyle heykellere balyozla saldırıp , tablolara boya saldırısı düzenlerken bulursunuz.
Sanat kendini Cinsel bir obje olarak ortaya sermekmidir. İnsanlar sanatı kusursuz güzelliği yakalamak için yapmıyorlarmı şimdi bu kız ne sanatı icraa ediyor hangi kusuru örtmek için bunu yapıyor amacı sanat gibi muazzam bir zarifliği kullanarak bundan rant elde etmeye çalışmak bilmiyorsanız söyleyeyim hiçbir sanatçı sanatını yaparken para için yapmaz amacı sadece dünyayı daha güzel bir yer yapmaktır ama bu kızın amacı belli lütfen böyle saçma şeylere yönelmeyin sanat yapacaksanız bunu toplumun her yaştaki kesimine göre yapın unutmayın amacımız dünyayı daha güzel yapmak binlerce sapığı kötü fikirli insanı bir araya toplamak değil
sözlük böyle karşılıklı atışma yeri olmamakla birlikte , buradan cevap verildiği için bana cevap hakkı doğmuştur. tane tane cevaplayayım.

1- öncelikle sanatın kusursuz güzellik yakalama ya da kusur örtme gibi bir zorunlu amacı yoktur. örneğin dada akımını benimsemiş sanatçılar estetik kalıpları ve tabuları yıkmak , mantıksızlık ve var olan sanatsal düzenlerin reddi düşüncesi ile hareket eder.

2- Banksy sanattan para kazanılmaması ve sanatın galerilerden çıkarak sokağa taşınması fikrini benimsemiş , kimliğini gizli tutarak sokak sanatçılığını benimsemiş ve üretimlerini sokak duvarlarına yapmıştır. bu bir zorunluluk değil tercihtir. sanatçı kendi tercihi doğrultusunda ürettiği sanattan para kazanabilir ki bu onun en doğal hakkıdır. Leonardo da vinci gibi büyük bir ressam bile 17 yılını Milano Dükü için resim ve heykeller yaparak geçirmiştir.

3- sanatçı toplumun her kesiminden her yaşa uygun iş yapmalı diye bir zorunlulukta yoktur. Michelangelo Davut Heykeli'ni yaparken '' lan biz bunu böyle çıplak yaptık ama pipisi falan ortalıkta kaldı. çoluk çocuk bunu görecek '' kaygısı taşımamıştır.
insanların bakış açısını görebilmek için denenmiş cesaret işi şey.
Bizim ülkeye gelirse tecavüz ve cinayete kurban gider. Biri uyarsın
Çıplak gezmez bence çektiği fotoğraflar için soyunuyordur.
/ 2