dünyayı çıplak gezen kız

konuyla ilgili 12 entry daha
sözlük böyle karşılıklı atışma yeri olmamakla birlikte , buradan cevap verildiği için bana cevap hakkı doğmuştur. tane tane cevaplayayım.

1- öncelikle sanatın kusursuz güzellik yakalama ya da kusur örtme gibi bir zorunlu amacı yoktur. örneğin dada akımını benimsemiş sanatçılar estetik kalıpları ve tabuları yıkmak , mantıksızlık ve var olan sanatsal düzenlerin reddi düşüncesi ile hareket eder.

2- Banksy sanattan para kazanılmaması ve sanatın galerilerden çıkarak sokağa taşınması fikrini benimsemiş , kimliğini gizli tutarak sokak sanatçılığını benimsemiş ve üretimlerini sokak duvarlarına yapmıştır. bu bir zorunluluk değil tercihtir. sanatçı kendi tercihi doğrultusunda ürettiği sanattan para kazanabilir ki bu onun en doğal hakkıdır. Leonardo da vinci gibi büyük bir ressam bile 17 yılını Milano Dükü için resim ve heykeller yaparak geçirmiştir.

3- sanatçı toplumun her kesiminden her yaşa uygun iş yapmalı diye bir zorunlulukta yoktur. Michelangelo Davut Heykeli'ni yaparken '' lan biz bunu böyle çıplak yaptık ama pipisi falan ortalıkta kaldı. çoluk çocuk bunu görecek '' kaygısı taşımamıştır.