dünya vatandaşı olmak

farklı ülke ve kültürlere meraklı olmak, yenilikleri kabullenmek gibi özellikleri anlattığını düşündüğüm deyimdir
Uçakta doğan kişilerin olduğu vatandaşlık grubu ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama uçakta doğmak= dünya vatandaşı diye aklımda kalmış
Ütopyadır.Dünyada hangi ülkeye giderseniz gidin ismin ne? Sorusundan sonra sorulacak soru bellidir : ‘nerelisin’
Sözde: Dünya vatandaşıyim...Sınırlar kesinlikle kaldırılmalı...Herkes istediği ülkede yaşamalı....
Özde: Bu p.. Suriyelilerin sınırına hendek kazılmalı...

Malesef durum bu kendilerini tasvir ederken sınırlar kalkmalı, başkalarının tasvirine gelince ,defolup gitmeli diyorlar... Bilmiyorlar ki kendilerinin gitmek istediği ülkelerde bize Suriyeli muâmelesi yapacak.

Tabi istisna olarak dusunenelere lafım yok , bence de sınırlar kaldırılmalı İspanyalı,Suriyeli,Afganlı,Amerikalı hatta Avusturyalı yanyana komşuluk yapmalı yapabilmeli...
Ülke olarak bir yere ait olmak çok önemlidir. Coğrafya kaderdir sözü çok doğrudur sen kendini ne kadar ütopik görürsen gör biri nerelisin diye sorduğunda dünya vatandaşı demek sizi gizemli ütopik biri gibi değil aksine dünyanin sevilmeyen , suç oranı yüksek vs gibi kötü itibarli bir ülkeden geliyor ve bir şeyler saklıyor imajı verecektir. Hisset ama söyleme benden söylemesi.
nedense bu söylemi savunan insanların çoğu 3. dünya ülkelerinde yaşıyor. ben hiç elin norveçlisinin " aga ben dünya vatandaşıyım yeaa" dediğini görmedim.
platon'un devlet'ine kadar gider. halil sezai'ye yakışır.