chp 36. olağan kurultayı

chp tabanına yakıştıramadığımız çok renkli kemal kılıçdaroğlunun başkan seçilmemesini umut ettiğimiz dili sivri muharrem ince’nin eğer mümkünse, chp genel başkanı olmasını temenni ettiğimiz kongredir.

eskiden alo 166 hikaye hattı vardı. kemal konuşunca o hattı dinliyor gibi oluyor uykum geliyor.

muharrem konuşunca böyle sabah kalkmak için kurduğum alarmların sonuncusu çalıyor gibi hissediyorum.

çok değişen birşey olur mu 2019 seçimlerinde fark yaratır mı bilemiyoruz. ummadık taşın baş yarması için muharremin taş olması lazım onun için çok çalışması lazım. kodaman sponsorlar bulması lazım başkanlık seçimlerinde türkiyenin ağır toplarıyla anlaşma yapması lazım lobi yapması lazım. gerekirse kömür spagetti dağıtmalı ihtiyacı olanın ihtiyacını görmelidir. cem uzan %7 oyu o zamanlar resmen döner ayranla toplamıştı. muharremin karşısındaki cahil toplumu görmeli ona göre hareket etmesini temenni ediyoruz.
Oy dengelerini değiştirecek kongredir.

M. İnce seçilirse İYİ Parti'ye kayan CHP oyları tekrardan CHP'ye geçmesi muhtemeldir. Oylar yine bölünecek, AKP-MHP koalisyonu kesin iktidar olacaktır.

Bekleyip göreceğiz.
baykal statükosunun izlerini silerek öncesinde istemeye istemeye partiye rey veren şahsım gibilerin kalbini partiye ısıtan genel başkan kemal kılıçdaroğlu'nun kaybetmesine ilk defa üzülmeyeceğim kurultay. bunun sebebi ise kemal kılıçdaroğlu'nun yetersiz olması ya da yorulması değil, artık milletimin kendisini anlamayacağından, anlamaya çalışmayacağından, at gözlüklerini asla çıkarmayacağından maalesef emin olmam. burada tek kusur milletimde mi? tabii ki hayır.

gelelim muharrem ince'ye, muharrem hoca'ya. kendisini yıllar yılı sempatik bulurum, dişli bulurum severim de. ancak devlet yönetimi için ne kadar donanımlıdır? orası tartışılır. gönlüm selin sayek böke gibi kültürlü, tam donanımlı, kadın (ülkedeki eril politikaları alaşağı etmek için) birini isterdi lakin yapacak bir şey de yok. ha ülkenin birinde lise mezununun teki cumhurbaşkanlığı bile yapabiliyor. demokrasinin yerleşmediği bu topraklarda hala tuttuğunu koparmak iş yapıyor. o yüzden derdim de değil açıkçası. barolarla alakası olan tipler (kocasakal ve feyzioğlu) aday olmadığı/olamadığı için gönlüm ferah. kim kazanırsa kazansın üzülmeyeceğim ancak muharrem ince kazanırsa içimi taze bir heyecan kaplayacak. ondan da şüphem yok.

ülkem, milletim, geleceğim kazançlı çıksın bu kurultaydan.
yine kemal kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildiği saçma kurultay.

maalesef ki bize bir kez daha chp seçmeninin ve üyelerinin adam olmayacağını göstermiştir.
Tamamen yandaş delegelerden oluşan mağlesef ki muharrem ince'nin kaybettiği ve bu kurultay sonucunda CHP seçmenlerin bir çoğunun iyi partiye geçtiği kurultaydır.