ben böyleyim

gözlerimi kapatarak ve haykırarak söylediğim muhteşem şarkı. ben böyleyim - athena aynı zamanda athena'nın da en sevdiğim şarkısı.
tanım I: gökhan özoğuz'un seslendirdiği şarkı, şarkının sözleri gruba (athena) ait. müziği ise frank sinatra'nın my way şarkısından alıntıdır. my way

tanım ll: ayten alpman'ın seslendirdiği şarkı, sözleri ümit aksu'ya ait. bestesi armando manzanero'dan alıntıdır. ben böyleyim

tanım antabuse: iki şarkının da ortak olduğu kısmın çalıntı olduğu şarkıdır.
bir ayten alpman şarkısı. 2012 yılında çırılçıplak albümüyle sarp yorumlamıştır, acayip güzel olmuştur.

ahanda link
ayrılık sonrası arkadaşlarla eğlenme şarkısı. birebir
ben böyleyim. beni beğenen böyle beğensin. (genellikle kompleksli kız tiplerinin kullandığı kelime)
normalde cümlesel olarak baktığımda hoşuma gitmeyen bir kalıptır. devamı genelde hoşuma gitmez. çünkü genel olarak insanlar kötü huylarını savunurken bu kalıpları kullanır. özgürlüğünü savunanlara saygım sonsuzdur.

ama şarkı bakımından değerlendirecek olursak yukarıdaki entrylerde de linki verilen athena şarkısı olup günde bilmem kaç kez dinlediğim şarkıdır.
athena’nın en güçlü şarkılarından biridir.

“ben böyleyim” kalıp olarak ardından gelecek iki farklı cümle ile tamamlanıyor. biri bencillik boşluğunda sonsuzluğa yankılanıyor: ben böyleyim, değişmem, işine gelirse; diğeri ise kendini sevme, affetme ve kabul etme evreninde çınlıyor: hatalarımla, yanlışlarımla, eksiklerim ve fazlalarımla ben buyum ve kendimi çok seviyorum.