avrupa rüyası

/ 2
Avrupa'yı otobüs ile gezdik bu oluşum ile 2017 de 19 gün 18 ülke 26 şehir gezdim rehberler güzeldi otobüs fena değildi pek otobüs yolculuğu sevmem ama hergün farklı ülkeye gitmenin zevki ile güzel geldi valla, rehberler sağlam adamlara goygoy yapıp bunaltıcı soru sormama rağmen ilgilendiler iyiydi hoştu kız kardeşimi bu sene yollamayı düşünüyorum güvenilir ortam olarak gördüm ben.
(bkz: otobüsle avrupa turu)
uzun süredir yapmayı planladığım otobüsle avrupa turu üzerine bu başlıkta pek çok yazışmaya ortak oldum. benim de üzerinde araştırma yapmış olduğum bir çok otobüsle avrupa turu yapan firmalardan birisini gezgin sözlük gibi türkiye'nin en gezginlerinin yazdığı bir sözlükte konuşuluyor olmasını görmek gayet güzel .
Uzun zamandır bu işi yapan firmaları araştırıyordum .
avrupa rüyasıhttps://www.avruparuyasi.com.tr avrupa rüyası ) ile ilgili düşünceleri daha önce turlara katılan birçok katılımcısı ile görüştüm. nasıl mı çok basit adamlar facebook ta tura götürdükleri kişileri birgrupta toplamışlar bilgi almak isteyenleri oraya yönlendirip birebir katılan kişilerin görüşlerini almalarını sağlıyorlar. Dileyen baksın diye linki buraya bırakıyorum ben görüştüm çok faydalı oldu umarım sizin de işinize yarar. ayrıca istanbulun şirin ilçesi üsküdar da kendilerince adlandırdıkları rüya ofisine ziyarete de gittim nasipse bu yıl kuzey avrupa onların değimiyle iskandinav rüyası turuna katılacağım. umarım her şey güzel olur. bu firmayı yakından takip eden ve nasipse bu yıl turlarından bir tanesine katılmayı kafaya koymuş bir gezgin olarak size faydalı bilgiler sunmaya çalıştım. şuku içinde yolda kalın gezgin mübarekler :)
avrupa rüyası hakkında
avrupa rüyası hakkında bilgi verme ihtiyacı duydum şimdi burada birisi gereksiz oluşum diye bir yorum bırakmış. yapılan işe saygı önemlidir elbette. görüşler tartışılmaz lakin güzel işler yapan bu butik seyahat acentesi hakkında bir kaç satır yazma ihtiyacı hissettim.

Ne bu koruma kalkanı? diye soranlar olacaktır elbet. yok hayır korumak değil ama hayallerimin ötesinde bir gezgin olmamı sağlayan bu şirketle ilgili bir kaç anı paylaşma ihtiyacı duydum nedense .

2014 yazında ilk defa 46 kişi bir avrupa turu yapacak olmanın vermiş olduğu bunalımı yaşıyordum kendi içimde. nedense bir şeylerin ters gideceği kanaatindeydim daha yola çıkmadan. ön yargıdır insanı kemiren derler ya hani bende de öyle olmuştu. uzun uzun anlatıp okurken sizi yormak istemiyorum. amatör ruhla profosyonel iş nasıl yapılır gerçekten o zaman anladım ki ön yargılar kalıptır. yıkın o kalıplarınızı ön yargılarınızdan kurtulun ve seyahat edin . en önemlisi de nedir bilir misiniz ? bilmediğiniz kişi ve kuruluşlar hakkında görüş bildirmemek. Şimdi uzun uzun yazacak olduğum avrupa turu ile ilgili başlıkta bütün bu detaylara yer vereceğim lakin sömestr tatilinde nasipse aslan kovalamaya güney afrika'ya safariye gidecek olduğum bu güzel insanların güzel işler yaptığı avrupa rüyası ile ilgili bir çok şeyi sizinle paylaşmak isterdim . elbette bunu başka zaman yapacağım. kalın sağlıcakla...
bakıyorum da herkes te bir karalama kampanyası yapma isteği nedir sizin insanlardan beklentiniz anlamadım. her neyse ben avrupa rüyası ile bu yıl 29 haziran da avrupa turu na çıkıyorum kararımı verdim. sözleşmemi yaptım seyahat tarihini beklemekteyim. seyahatten döndüğümde size avrupa rüyası ile ilgili görüşlerimi paylaşacağım. kendinize iyi bakın.
12 günde şuraları gezdiğim tur. norveç, isveç, danimarka, finlandiya, litvanya, estonya, letonya, polonya, almanya
bkz. kuzey avrupa turu
norveç fiyortlarında yolculuk yaparken kulaklığımı takıp dinlediğim eddie vedder müzikleri, dağların yamaçlarından akan şelaleler ve eşsiz güzellikteki manzara için bile gidilir. gezdiğim şehirler arasında en güzeli bergen, kopenhag, stockholm, gdansk.
ben sadece gezeyim, otel ayarlamakla, ulaşım aracı bulmakla uğraşmayayım, hiçbir şeye karışmayayım, eğleneyim, gezeyim derseniz bu tura katılabilirsiniz. sizin için herşeyi ayarlıyorlar, siz sadece gezip zamanın ve şehirlerin keyfini sürüyorsunuz. norveçte somonun, stockholm da sıcak şarapın, polonya da pierogi mantısının tadına bakın, keyfinizi sürün.
para ile insanlara entry girdiren firma. burayı okuyan varsa bunları düşünerek bakması gerekmekte. firmaya yakışmamakta.

en önemli tavsiyem ise yaşlı insanları turlara artık getirmesinler. nolursunlar genç ekiple gitsinler.
Kurun bu seviyede devam etmesi ile birlikte sadece rüyada kalacak olmasına üzüldüğüm hayalimdir kendileri.
başlığı görünce aklımda rafet el romanın macera dolu amerika şarkısı çalmaya başlamış olan olgu
/ 2