alınan en güzel hediye

/ 2
hediye konusunda ilginç fikirlere çok ihtiyacım var.
not: aldığım en güzel hediye adıma tema vakfından fidan diktirilmesiydi
son dönemi baz alırsak; Ed Sheeran avrupa turnesi / riga konseri bileti
çok kıymetli bir insan babası onu terk ederken “biri senin için, diğeri gelecekteki eşin ve diğeri de çocuğun için” diyip verdiği 3 tane 1 doları (bu babasının cebindeki son paraymış) birini bana vermişti. aldığım en güzel en anlamlı hediyeydi. hüzünler şelale.
arkadaşım asena'ya aldığım nihal atsız kitabı. (asena'nın faşist bir milliyetçi olduğunu açıklamama gerek yok herhalde) çok mutlu olmuştu yavrum :)))
deniz çapalı her şey, baykuşlu her şey, kayıp balık nemolu her şey. sayamayacağım kadar çok. hediyeleri alan herkesi çok seviyorum ya ağlayacağım!
ilk lisanslı beşiktaş formam olabilir. çünkü babam bana forma alacağını söyleyerek 10 yıl geçirdikten sonra ablama pazardan bir forma alması için para verince annem dayanamayıp bana orijinal bir forma almıştı.
büyükbabamın vefatından sonraki ilk doğum günümde, anneannem kar tanesi kolye hediye etmişti. her doğum günümde kolye alırdı anneannemle büyükbabam bana, “bizim hediyemiz, senin için” derlerdi. oysa anneannem kar tanemi verirken, bir şey demedi, sadece buruk bir tebessüm vardı yüzünde, biliyordum, “onların hediyesi”ydi bu bana.
2017’de koptu ilk kez kolyem, sonra hayatımda her şey sarpa sardı. sanki koruyan kimse yoktu artık beni, “ben yanındayım” diyen, bunu hissettiren kimsem yoktu. yaptırdım, bir daha koptu, sonra bir daha, sonra bir daha..
şimdi yine boynumda, 5 yıl geçmiş ilk kez boynuma takışımdan bu yana, daha sonra da hiç kolyem olmadı zaten.
Benim hiçbir zaman güzel hediyem olmadı.
Ama bana en güzel hediye olarak bana sevgili bulabilirsiniz.
Şarap yapıyorum. Tasarımcı bir arkadaşım şaraplarıma kendi tasarımı olan etiketler hediye etmişti. Bir hediyeye daha çok sevinemezdim.

Bir de ananemin mezuniyet hediyesi olan bileziğim var ki 11 yıldır hiç çıkarmadım, vücudumun bir parçası oldu artık. Manevi değeri aşırı büyük.
(bkz: kitap)

Kendi adıma bundan daha iyi bir hediye almadım ve bundan daha iyisi sadece dünya turu filandır. Kitaplardan daha özel bir hediye olmadığını düşünüyorum, özellikle de o kişinin beğenilerini anlayıp buna yönelik bir arayışa girişmek ve en doğru kitabı bulmak çok kıymetli bir şey.
/ 2