29 kasım 2017 mevlid kandili karmaşası

mevlid kandili hz. peygamber'in doğduğu gecedir. peygamber efendimiz rebi'ül-evvel ayının 11. gecesi doğmuştur. 2017 yılında, rebi'ül evvel ayının 11'i, 30 kasım 2017 perşembe gününe denk gelmektedir. internetten, hicri takvimden, nereden bakarsanız bakın, mevlid kandili perşembeyi cumaya bağlayan gece olarak gösterilir(doğrusu da budur) ama nedense diyanette 29 kasım olarak gösterilmektedir ve bu sabah itibariyle ülke genelinde kandil mesajları(vazgeçilmezimiz) gönderilmeye başlanmıştır. değildir yahu, 29 kasım kandil değildir. kandil 30 kasım 2017 akşam itibariyle başlayacak sevgili din kardeşlerim
Hicri ve miladi takvimin hesaplama yöntemiyle birbirine dönüştürülemeyeceğinin kanıtıdır. Artık saatler ya da 2 takvim arasında bulunan gün farkından dolayı ortaya çıkar. Hicride gece doğan biri miladiye çevrildiğinde sabah doğmuş gibi hesaplanabilir. Diyanetin yaptığı bu hatayı telafi etiden bir düzeltmedir. Değil 2 takvimi birbirine dönüştürmek sadece miladi takvimde bile 365 gün 6 saatten sonraki dakikalar bile aslında zamanı değiştirmektedir.
Tek derdimiz bu olsun. Ben bugünü de yarını da kutlarım. Var mı itirazı olan ?
islam'ın son peygamberinin öldüğü güne denk gelen günde, hangi günde doğduğu kesin olarak bilinmeyen peygamberin doğumunun kutlanması. türkiye müslümanları ayrıca miladi takvimi göre de peygamberin doğumunu bir yılda 2. kez olmak üzere (bkz: kutlu doğum haftası')nda kutlarlar. o da fetö işi çıktı, kaldırdılar zaten.
Kutlamak isteyenler icin sıkınti yok
Kutlamak istemeyenlerinde derdi degil zaten.