#tüm denizhoca başlıkları

Aklıma geldikçe ekleme yapacağım.
1) Yeşil pasaporta vize yok. Fakat sıkıntı şu ki, otele giriş yapılırken vize soruyorlar, yeşil pasaportun ne olduğunu anlatıyorsunuz, anlamıyorlar, bir yerlere telefon açıyorlar. Polis kontrollerinde yine aynı sorun. Vakit kaybediyorsunuz. GSM kart alamıyorsunuz illaki vize, e-vize bir şeyler görmek istiyorlar.
2) Hava alanlarında sigara içmek yasak. Tamam. Ama içeride sigara odası da yok. Fakat tuvalet görevlisine 100+ rupi vererek Hababam sınıfındaki gibi Mahmut hocaya yakalanma heyecanı yaşayarak zıkkımlanabiliyorsunuz.
3) Couch sourfing fena halde yaygın. Evlerinde sizi misafir etmek, gezdirmek, yedirmek için can atan çok fazla kişi var. Hepsi de kültürlü, her türlü muhabbetti yapabileceğiniz insanlar.
4) Dışarıda su sebilleri var. 3 filtreden geçiriliyor. Bazıları da elektrik bağlantılı, buz gibi su. Suyunuz biterse güvenle içebilirsiniz.
5) Trenle seyahat harika. Ucuz. Özellikle gece yataklı vagonlar çok rahat. Her trende bir kaç tane keleşli polis var. Kompartımana yerleştikten sonra istasyon polisi yada gizli servisten gelip pasaportlarınızın fotoğrafı çekiliyor. Yabancı ve Türk olduğunuz için muazzam ilgi ve alaka gösteriliyor. Tren içindeki polisler sizinle ekstradan ilgilenmesi ve göz kulak olması için emir alıyor.
6) Güvenli bir ülke. Hatta çok güvenli. Ne gece, ne gündüz sorun yaşamazsınız.
7) Taksi, tuktuk vs gibi araçlar kazıklama derdinde değiller, örneğin yerelin 1000 rupiye gideceği yol için size 1200 rupi diyorlar. Pazarlıkla normal fiyata düşüyorlar.
8) İngilizceleri çok iyi, sadece anlamak için biraz çaba sarf etmek gerekebiliyor. Bazı kelimeler doğal olarak farklı çıkabiliyor.
9) Yemekler muhteşem ve çok ucuz. 1 kilo et pişirtmek yerine göre 1500-2000 rupi arası ( 1 rupi = 0.034 TL -Ağustos 2019)
13 Ağustos 14 Ağustosa bağlandığı andan itibaren sokaklarda müthiş bir kutlama başlar. Müthiş bir şölen. Eğer yanınızda Türk bayrağı varsa etrafınız bir anda yüzlerce kişi ile dolar.
Son olarak; Pakistan zindabad.
Şuan Peşaverdeyim, Türk olduğumu öğrenen yanımdan ayrılmıyor, yeşil çay, soğuk içecek ikramı, yemek teklifi, evlerinde misafir etme isteği bitmiyor. Alışverişlerde para istemiyorlar zorla veriyorum kavga dövüş.
Şuan hali hazırda YKB nin Adios kartını kullanıyorum.
2017 de 6 ayda topladığım puanlarla Kübaya gittim geldim.
2018 de Hindistan a gitti.m geldim fakat bu sene topladığım puanlarla anca Pakistan dönüş biletini alabildim. Yani YKB de kampanyalar bitti. Eskiden her ay market alışverişi kampanysı, akaryakıt vs gibi kampanyalar olurdu.
Sizce şu an en çok mil kazandıran program hangisi? Tavsiyelere açığım.

Ek olarak ING nin Pegasus premium kartım var, senede iki üç defa Avrupa bileti alabiliyorum. Avrupa ya gidenlere avsiye ederim.
geçen hafta lvivden krakow a eşim ve oğlumla yaklaşık 400TL verip, eski bir otobüsle tam 13 saat süren bir yolculuk, yolculuğun sadece 8 saati gümrükte geçen keyfi işkence ile dolu, asker gibi otobüsten inip bir binalarda bekletildik, pasaport kontrolü, valizlerin x rayden geçmesi, ikna olmayıp valizlerin açılması vs derken tam 8 saatlik işkence
otobüs şoförümüz ise muhteşem, lvivden aldığı alkolleri neredeyse saat başı bir yerlerde durarak kendisini bekleyenlere verdi
kısaca böyle bir düşünceniz varsa demiryolunu tercih edin, işkence daha kısa sürüyor
26 Nisan 1986 yılında 4 numaralı reaktörde bir dizi deneyler yapılırken reaktördeki yapısal bozukluk nedeniyle yaşanan patlama sonrası boşaltılan bölge şimdilerde özellikle de Çernobil dizisinden sonra ciddi anlamda turist akınına uğramaktadır.
Ben de bir nükleer fizikçi olarak 2017 de bölgeyi ziyaret ettim.
Gitmeyi düşünen sözlükçülere her zaman yardım etmeye hazırım.