#tüm dadak entry'leri

esasında gezgin filmi değil ama filmin çoğu kısmı yolda geçtiği ve hatta bir ara otostop çekmek zorunda bile kaldıkları için, 1934 yılında çekilmiş olan it happened one night filmini öneririm. kendileri otostop olayının atalarından sayılabilirler, sanırım.
bi' çeşit duygu sömürüsü yoluyla para kazanmak için bilerek tepsi ve tavaları eğip büküyor diyorlar bu çocuğa. tepsi ve tavaların eğilmemiş halde bulunduğu daha eski görüntüleri bulmuşlar mesela, gördüm. ayrıca çeşitli marka ve kişilerin kendisine araç gereçler gönderdiği ama onları da yine bu sahtekarlık için kameralardan uzak tuttuğu ve eski şeyleri kullanmaya devam ettiği söylentiler arasında.

sağda solda gezen iddiaları buraya not düşmek istedim yalnızca, benim olayla bi' ilgim yok, çocuğu da hiç izlemedim.
bir çok ülkede taksicilerle savaş halinde olan özel ulaşım servisi.

şahsen ben bu kavgayı bakkal vs süpermarket kavgasına benzetiyorum. yani sonunda kazanan uber olacak gibi. yakın gelecekte özel ulaşım işini uber gibi büyük şirketler üstlenmeye başlayacak. ve bu taksiciler için muhtemelen iyi olmayacak. büyük şirkete girerek şoförlüğe devam etme ihtimalleri yüksek, ancak eski [taksicilik yaparken] kazandıkları parayı alma ihtimalleri düşük.

fakat diğer insanlar [yani müşteriler] için iyi olacaktır. daha düşük bir ücret ile daha güvenli ve konforlu bir yolculuk yapma ihtimalleri bir hayli yüksek.
toplu ulaşım. bunun özellikle öğrenciler için ücretsiz olması gereklidir. her gün otobüse-metroya binmesi gereken ortalama bir öğrenci, aylık bütçesine bakılarak bu iş için gerçekten ciddi bir miktar para harcamaktadır.
yazı kalabalığa ihtiyacınız olduğunda hayat kurtaran metin.
bazı kişiler için zor, hatta neredeyse imkansız olan eylemdir. zaten böyle bir şeye ihtiyaç olması bile saçmadır. bir insan birinden borç aldıysa eğer, borcunu bilmeli ve karşısındakinin geri istemesine gerek kalmadan borcunu ödemelidir.

insanlar "istemiyorsa unutmuştur" diyerek yakın arkadaşlarına, akrabalarına olan borçlarını bile ödememektedir. toplumumuzda maalesef herkes birbirine keriz muamelesi çekmektedir.

gelişmemiş ülkelerin toplumları böyle oluyor galiba. herkes kendisini herkesten uyanık görüyor. kahrolası kasabalılar.
uzun yıllardır bitmek tükenmek bilmez bir kaosa ev sahipliği yapan, suudi arabistan ile iran arasındaki yıllardır süren ve yıllarca daha sürecek olan mücadele için arena vazifesi gören, bu da yetmezmiş gibi kuzeyde ayrılıkçı kürtler ile mücadele veren, geleceği hakkında dünyanın öteki ucundaki adamların bile bir planı olduğu halde kendi kendisinin herhangi bir planı olmayan, devlet demeye bin şahit gerektiren devletimsi.