verilen borcu geri istemek

/ 2
Hayır parayı verirsin hakkındır ama parayı yine isteyeceğin zaman sanki o sana borç verecekmiş gibi acaba musaitsen parayı alabilir miyim? Gibi davranış oluyor. Onlar öyle mi? "birader bizim bi para vardı noldu yeaa" nefret ediyorum sizden.
Off yarama tuz bastiniz resmen arkadasin elli lira borcu var hala vermedi muhtemelen unuttu gelde hatirlat simdi. O kadar zor geliyor ki sanarsın ayıp bise yapiyorum hadi ufak bi para olsa tamam dicem vermesine gerek yok ama elli lira be abi öğrenciyiz bide. Ama bugun yarin isticem param bitti çünkü.
bazı kişiler için zor, hatta neredeyse imkansız olan eylemdir. zaten böyle bir şeye ihtiyaç olması bile saçmadır. bir insan birinden borç aldıysa eğer, borcunu bilmeli ve karşısındakinin geri istemesine gerek kalmadan borcunu ödemelidir.

insanlar "istemiyorsa unutmuştur" diyerek yakın arkadaşlarına, akrabalarına olan borçlarını bile ödememektedir. toplumumuzda maalesef herkes birbirine keriz muamelesi çekmektedir.

gelişmemiş ülkelerin toplumları böyle oluyor galiba. herkes kendisini herkesten uyanık görüyor. kahrolası kasabalılar.
Dostluk var arkadaşlığa darbe indiren nadir durumlardan biridir. Unuttu ise kötü, unutmayıp vermiyorsa kötü, seni salak yerine koyuyorsa kötü. nereden tutsan tut içinden çıkamayacağın bir durumdur.
oha geri isteniyor muymuş lan o?

ben de hep şöyle oluyor;

-aga bir 50₺ borç versene ya. haftaya geri vereyim.
-tabii ki hacım buyur.

bir hafta sonra ben...

-vermeyecek galiba, neyse siktir et.
eskilerin deyimiyle "vereyim de mi küseyim, vermeyeyim de mi küseyim?" ben nedense verip küsenler grubundan çıkamıyorum.
-aldığın gibi getir kardeşim yaaa bizde zor durumdayız alla allaaa diyerek kendimizi gaza getirip arkadaşla buluşmak,
- hadi ya neyse canın sağolsun önemli değil sonrada verirsin diyip geri adım atmak,
-kapanış.
bazen dostu düşman yapar, bu yüzden en iyisi bizi etkileyecek miktarın üzeri verilmemelidir.
/ 2