#tüm ah-bi-bileydim başlıkları

mottomdur. ciddi manada doğru olduğunu düşünürüm ama malesef icraatlerimiz tam tersi yönde...
#vlc

müziklere etiketleme yapabileceğim, kendi kafama göre bir sistem kurabileceğim esnek bir uygulama bilen var mı?(offline)
etrafındaki insanlar tarafından gezemeyeceğine ikna edilmeye çalışılan kişinin haklı narası. şimdi de piste cevapları alalım, buyrun sayın gezginler; herkes nasıl geziyor?
sanırım tarih boyunca insanlığın gidişatına yön verenler sorgulayanlardır. bu yüzden uygarlığımıza en büyük katkıyı yapanın ilk sorgulama işlemini gerçekleştiren kişi olduğunu düşünüyorum. yani ilk sıraya ilk insanı koyuyorum.
bilme eylemi. Benim en büyük sorunlarımda başı çeker. tam bir paradokstur
tek entellektüel osmanlı hükümdarı denilebilir. şu anki türkiye'nin jeopolitik öneminin var olmasının sebebidir. dünya üzerindeki tek gücümüzün jeopolitik konumumuz olduğu düşünülürse önemi anlaşılabilir sanırım :) ilginç bir kişiliktir, erken ölümü üzmüştür...
bazı şahsiyetlerin ölümü insana kendini parçalattırıyor. daha yapacakları onca şey varken pisine pisine ansızın kaybolup gidiyorlar. bu başlık onların anısına dikilmiştir.

1. sabahattin ali'nin ölümü
2. hypatia'nın katledilmesi
3. srinivasa ramanujan'ın ölümü
4. fatih sultan mehmet'in ölümü
5. alfred russel wallace''in hayatı
6. aaron swartzın ölümü

dipnot: aklıma geldikçe editlerim ben, siz takılın.
(bkz: bok yoluna gitti) darwinin bulgularının tıpkısının aynısını darwin ile aynı dönemde keşfetmiş bilim insanı. darwin uzun süredir, yaklaşık 20 sene, araştırmalarını-incelemelerini yaptığı hipoteziyle vakit öldürürken birden bire mektup arkadaşı alfred russel wallace'tan aldığı mektupta mektup arkadaşının kendi bulgularıyla aşağı-yukarı aynı olan şeyleri görünce ne yapacağını bilemez çünkü kendisi hala kitabını yayınlamamıştır ve bu beklenmedik sürpriz onca yılın emeğini çöp edecektir. ama darwin dedemiz centilmenlikten ödün vermez ve her şeyi Sir Charles Lyell'a anlatır. sonuç olarak adil bir çözüm bulunur ve her iki kişinin eserleri de Linnean Kurumu’nda birlikte okunacaktır ve ona göre son karara varılacaktır. son perdede darwin dedenin yıllarını verdiği tezi ortak yayınlamışlardır. ama wallece hep darwin'in gölgesinde kalmıştır. wallace'in hayatını okumanız bir insanın ne kadar şanssız olabileceğini anlamanıza yardımcı olabilir, adam bildiğin doğuştan ...

hayatını anlatan bir kitabın isminden de mevzunun içburkan yanını görebiliyoruz: in darwin's shadow

ama kendisi bu konuda hiç şikayetçi olmamıştır. hatta darwin gibi bir bilim adamıyla aynı şeyleri yapabildiği için kendini şanslı hissetmiş ve annesine yazdığı mektubunda bu durumdan memnuniyetini dile getirmiştir.
marsta koloni kurmayı hedefleyen (bkz: elon musk) abimizin şirketlerinden biri. merakla takip ediyoruz.
(2013) gözüme yaş konduran nadir filmlerden. başrolünde beren saat'in yer aldığı gerçek bir hikayeden (bkz: helen keller) alıntı. biyografi-dram denilebilir. izlenmesi gereken bir hikaye, unutulmaması gereken bir hikaye, hayatta en zor anlarda hatırlanması gereken bir hikaye.