türk eğitim sisteminin sorunları

konuyla ilgili 56 entry daha
tazecik bir öğretmen olarak yazıyorum.
öğretmenler bir toplumun beynidir, aklıdır, bazen sağduyusu, bazen de disiplinidir. bazen yeteneği, bazen de çalışkanlığıdır.
şuan türkiye'de öğretmen olabilmen için ne kadar iyi ezber yaparsan o kadar iyi öğretmen olursun bakışı vardır. ee arkadaş bu öğretmenin insanlığı, vicdanı, milletine bağlılığı, hayata bakış açısı, sabrı, kendini geliştirmeye olan ilgisi, bilime olan bakışı ve ilgisi, öğrencilere olan sevgisi, bildiği şeyi aktarabilme gücü, topluma hitabet yeteneği, problem çözme yeteneği, üst düzey düşüme becerisi, araştırma ve öğrenme gücü, algılama ve kavrama gücü, muhakeme yeteneği, ülkenin ulaşması gereken refah toplum düzeyini ne kadar anladığı, Başöğretmenimiz Mustafa Kemalin yazdığı nutuk kitabını okumasını, şu adamın okuduğu 3 bin küsür kitabının, 100de birini okuyup okumadığı vs vs vs. Bunlar ne olacak diye sorarım.
eğitimci bireyi üniversitede şekillendireceksin. bu kutsal göreve hazır hale getireceksin, mezun olur olmaz mesleğin başına koyacaksın. öyle yalandan yere eğitim fakültesi açıp geleni geçeni mezun etmeyeceksin. bu işi çok daha güzel yapacak olmasına rağmen sınavda çok heyecanı yüzünden atanamayan yüzlerce öğretmen bizim kendi geleceğimize yapacağımız en büyük kötülüktür.
ama biz öğretmenler olarak, toplumun beyni olarak sadece susup, ekdersimizi hesaplayıp, birbirimizi yargılayalım.