topuklu ayakkabıyla yürüyemeyen kadınlar

konuyla ilgili 12 entry daha
toplumun ona dayattığı güzellik algısını henüz reddedememiş ve bununla başa çıkacak yetiye sahip olmayan kadınlardır. zaman zaman"topuklu ayakkabı ile yürüyebilme"nin çok elzem bir nokta olduğunu düşünen kimseler tarafından komik duruma düşmektedirler. evet, bazen gerçekten komik bir görüntüye sebebiyet verdiği doğrudur. bkz: topuklu ile yürüyememe fakat buna gülmenin yanında duruma doğru eleştiriyi de eksik etmememiz gerektiğini düşünüyorum.
-evet, bu kadınlar kısa boylu olabilir ve siz bu durumu yargılamıyor olabilirsiniz ama bu kadınlar çocukluklarından itibaren toplumda uzun boylu insanların daha gösterişli,üstün vb. olduğunu öğrenerek büyümüştür.
-evet, bu kadınlar kendilerini daha iyi hissetmek için topuklu ayakkabı giyebilmekteler. (bkz: toplum baskısı) çünkü medya ve özellikle reklam şirketleri tarafından bize servis edilen güzel ve ihtişamlı kadın uzun boyludur, değilse bile ayağında seksi topuklu ayakkabılar vardır, hatta yetmezmiş gibi halihazırda uzun boylu olan mankenler podyumda topuklular ile yürümektedirler.
-evet, bu kadınlar özgüven patlaması yaşayabilmekteler çünkü topuklu ayakkabıyı giyiverince bir anda o olamadıkları insana dönüştüklerini sanırlar. yıllarca sahip olamadıkları özgüvene o anda sahip olduklarını sanmaları "sebepsiz" değildir.
demem o ki; evet gerçekten komik gözüküyor kişi yürüyemeyince. ama bu kadınlar ayakları su toplamasına rağmen bu ayakkabıları niye giyiyor? bir düşünmek lazım.