paris

konuyla ilgili 33 entry daha
paris'in kesinlikle abartıldığını düşünen gruptayım ne yazık ki.

1- şehir kesinlikle çok pahalı. öğrenciler için müzeler ücretsiz ancak bilginize.(avrupa şehirlerinden birinde öğrenci olmanız gerekmekte)
2- yok fransızlar anlasa da konuşmuyor, yardım etmiyor diyenlere inanmayın. ediyorlar. metroda, yolda kime bir şey sorduysam yardım istediysem mutlaka durup yardımcı olmaya çalıştılar.
3- evet, soğuk insanlar. ya da ben ispanya'dan fransa'ya geçince öyle hissettim. ispanyollar aşırısı neşesine alışınca garipsedim tabi.
4- öğrenciyseniz ve yemek için çok para harcayamam diyorsanız burger king, kfc gibi yemek zincirlerinin yolları taştan arkadaşlar. ya da anvers metro durağının oralarda da çokça bulabileceğiniz kebabçılara bir bakabilirsiniz. gayet uygun fiyatlılar.
5- metro biletlerinizi atmayınız. kendinizi unutun o bileti atmamayı unutmayın. kontrol oluyor sık sık. arkadaş grubumdan 3 kişi bileti bastıktan sonra attığı için indiğimiz durakta kontrol memurları bileti görmeyince kaçak bindiklerini(o kapılardan da nasıl kaçak geçeceksek artık) söyleyerek çatırt diye ceza kesti. hatta nakit yok deyince kredi kartı da olur diyerek karttan aldılar ödemeyi...
6- eyfel çoğu insanın gözünde demir yığını olabilir ama ilk görüşte büyülüyor, kesin bilgi