otostop anıları

konuyla ilgili 86 entry daha
tiflis'te hostelde tanıştığım 2 almanla gecenin bir yarısı içmeye başladık. İlk başlarda gırgır şamata güzel gidiyordu. Sarhoş olmaya başladığımı hatırlıyorum gözlerim kayıyordu ve tamam daha da içip artık bokunu çıkarmayayım dediğimi de hatırlıyorum.

Sonrası işte çok ilginç çünkü hatırladığım tek şey hiçbir şey hatırlamadığım.

Gözümü açtığımda bozuk bir yolda, hoplaya zıplaya, hiç tanımadığım bir iranlının arabasında ermenistan'a gidiyordum. Ticaret için gelmiş tiflis'e. dönerken yol kenarında sırt çantama dayanmış ve sızmış halde beni görmüş. Bir şey oldu herhalde diye durmuş. Ne olduğunu sormuş bana ben de ermenistan'a gidiyorum otostop çekiyorum gibi şeyler söylemişim. Sarhoş olduğumu anlayınca ilk başta almak istememiş ama orada yolun kenarında bırakmak yerine yolda ayılınca bir yerde indiririm nasılsa diye almış arabasına.

Bir sonraki gün gerçekten de ermenistan'a gidecektim ama biraz erken davranmışım. Neyseki o kafayla bütün eşyalarımı eksiksiz toplamışım, parama ve pasaportuma sahip çıkmışım. En önemlisi iyi birine denk gelmişim. Beni erivan'a kadar götürdü. Hatta Ermenistan sınırında polisler vize için problem yaptığında 2 saat kadar beni bekledi. Sonuç olarak erivan'a sağ salim ulaştım.

Son olarak söylemek istediğim şey Yalnızken ve yoldayken sarhoş olmayın. bazen aklıma geldikçe acaba o gece ne oldu diye kendimi yiyip bitiririm. Belki hoş bir anı oldu benim için ama sonu çok kötü de bitmiş olabilirdi.