napoli

konuyla ilgili 6 entry daha
İtalya'nın serseri çocuğu, üvey evladı, pek sevilmeyeni. Ama gel gör ki sadece İtalya'nın değil dünyanın sayılı güzelliklerinden biri.

Muhteşem Vezüv manzaralı silüeti, iki bina arası gerilen ipe dizilmiş çamaşırların olduğu dar sokakları, kıyametin provası Pompei antik kenti, üç güzeller Capri, Ischia ve Procida adaları, zamanda yolculuk hissini veren meşhur kaleleri, centro storico nun Ara sokaklarında karşınıza çıkan el işi ürünlerin olduğu dükkanları, hayran olunası Amalfi, Positano, Sorrento kıyıları, yaşayan sokak kültürü, meydanlarda toplanıp partileyen insanlar, sokaklarda şarkı söyleyen yaşlılar, futbol oynayan çocuklar ve daha nicesi.

Dahası pizzanın anavatanı. Hani diyosun ya İtalya'ya gittim pizza yedim kötüydü. Işte napoli de yetmediğin için böyle söylüyorsun. mahalleden mahalleye değişecek kadar zengin mutfak kültürü. Kuzeyin nemrut ve mesafeli insanına tepki olarak bulunan güney misafirperverliği ve insaniyeti.

Son zamanlarda Turistik bı hal alıp beni biraz üzse de hala yerli halk ile iletişime geçebileceğiniz nadir İtalya şehirlerinden biri.

Ben gördüm beğenmedim diyen antigezgin, turist zihniyete inat aşık olunası şehir