lizbon

konuyla ilgili 12 entry daha
portekiz 'in başkentidir. yedi tepeli bir şehirdir. akdeniz'e kıyısı olmayıp akdenizli olan nadir sehirlerden biridir belki de... sezen'in akli nasil ege'de kaldiysa benim aklim da o kadar lizbon'da kaldı.
- mutlaka belem bölgesine gidin. siz benim gibi belem kulesine 5 euro verip çıkmayın içerisindeki müze ücretli kendisi bedava.
-praca da comercio meydanına gidin. orada tejo nehri kenarında oturun.
-rua augusta caddesinde yürüyün. sonundaki tak a çıkın. lizbon manzarasına doyun.
-pastel de nata yersiniz bence. yemeden dönmeyin, havaalanından çıkılmasına izin vermiyorlarmış :)
- alfama sokaklarında yürüyün fadoya girecek paraniz yoksa en azından müziklerini dinleyin. benim yoktu giremedim.
- mutlaka sintraya gidin imkanınız varsa quinta da regaleira sarayı'nı gezin. ters kulesini gorun hayret edin. pena sarayi da güzeldir ama ilk tercih edilecek saray bu değildir.
-cascais'ten atlantik okyanusuna bakın. kumsala adınızı yazın. okyanus bozarsa bozsun. siz yilmayin gene de yazın.
-cabo da roca'ya da gidin. kendisi avrupa'nin en bati ucudur. 11 euronuz varsa turist atraksiyonu olan avrupa'nin en batisinda bulundum sertifikanizi alabilirsiniz. dayanamadim aldim ben bunu. ama euro o zaman 3'tü.buradan okyanusa bakınca "dumduz gitsek ilerisi amerika mı yani?" diye düşünmek o kadar güzel ki... portekizli kasifler de ayni seyi mi dusunmuslerdi ki?
-portekizliler koyu katolik. her metrekareye bir kilise düşüyor. kiliseye girerken üzerine çeki duzen veren ve euzu besmele ceken varsa bilin ki türkdür. ama kim olduğunu tabii ki söylemem.