iş mülakatı deneyimleri

konuyla ilgili 4 entry daha
unutamadığım 2 tane mülakat anım var. 5-6 sene önce bir reklam şirketiyle görüşmeye gitmiştim. şirketin içinde çekim yapıldığı için bütün ekip odalara bölünmüştü ve büyük bir çoğunluğu da mülakat odasındaydı. alakalı - alakasız 15-20 insanın içinde mülakat yapmaya çalışıyorduk. birinin telefonu çalıyor, biri sonraki sahneye hazırlanıyor, birileri de görüşmeme katılıyordu. yani tam bir kaos anıydı. baya utandığımı ve bolca saçmaladığımı hatırlıyorum.

reklam şirketinden sonra üniversitede çalıştım. hayatımdaki en kısa mülakatımdır kendisi. bütün görüşmeler minimum 30 dakika sürüyordu ve biz dışarda bekleyenler meraktan çatlıyorduk. sıramın geldiğini söylediler, içeri girdim, özgeçmişim üzerinden birkaç soru soruldu ve mülakatı tamamladığımızı söylediler. bütün hepsi 8-9 dakikada gerçekleşmişti ve ben büyük bir şaşkınlıkla odadan çıktım. orada çalışanlar ve mülakat için bekleyenler de şaşkındı.

her iki işi de kaptım. reklam şirketinde 5-6 ay, üniversitede 2 sene çalıştım ve ikisinden de istifa ettim. tüm iş görüşmelerinde aşırı gerilirim ve yaşanan her şey negatifmiş gibi gelir; içeriye birinin girmesi, mülakatın bölünmesi, kısa sürmesi, uzun sürmesi vs vs.
bunların hiçbirinin mülakatımda etkili olmadığını kabullenene kadar birçok yerde çalışmam gerekti. bakalım sıradaki mülakatlar nasıl geçecek......