iş mülakatı deneyimleri

konuyla ilgili 4 entry daha
Ben öğrenciyken (Halen öğrenciyim) ilk iş deneyimim(20 yıldır işsizlikte işçiydim)olmaya aday yere girdiğimde çok ciddi bir tavırla ilk önce sekreter karşıladı (kendisinin Halen beyaz sarayla ilişkisi olduğunu düşünüyorum) dedi içeriye dedim pekala.
Belirtmek isterim okurken çalışmak daha zevkli oluyor ancak zorluğuysa sizi işin erbabı sanıp her haltı sormaları tanıdıklarınızın. Desenizde abi sadece ameleyim asla anlayamıyorsunuz neyse:
Abi yaz günü zaten ter basıyor bir dakika bekleyeceğiz avukat bey toplantıda dedi Halen kıl olduğum sekreter.Dedim bu ayaklara girdiyse sıçtık 15 Saniye sonra nasıl olduysa toplantı bitti girdim.mevzu basitti sorulanlar ise kendini tanıt:
Kimlik bilgilerini verdikten sonra ilgi alanlarına geçiş Evresinde oğlum kaç boşa terliyorsun sıçtın dediğim dakikalarda efendim kitap okumayı severim(o sene 3 kitap okumuştum 3 ü de Nietzsche idi) dediğim an arkamdaki koca kütüphane şeklinde kitaplığı fark etmem bir oldu dedim sıçtım.
Hangi yazarı okumayı seversin sorusunu duyunca daha büyük soçtığımı düşünmeye başladım ulan zaten okuduğum 3 kitap onların 3 ü de Nietzsche adam ateist sanacak diyip söylemek söylememek arasında giderken söyledim gitti.

Karşılık olarak arkandaki kitaplıktaki kitapların çoğunun Nietzsche olduğunu gösterince başladık konuşmaya 15 te girdiğim görüşmeden sanırım 17.20 civarı dükkanı beraber kapatarak çıktık işte o da böyle anımdı...en azından 20 yıldır tek işi aylaklık etmek olan için ilk deneyim önemlidir.
Nietzsche yi göz ardı etmeyin efendim kurtarabiliyor çoğu yerde sizi ,o günden bugüne çoğunu okumuşumdur.