gezginlerin aslında loser olduğu gerçeği

konuyla ilgili 19 entry daha
çok yanlış bir bakış açısı.
bahsi geçen grupta mutlaka "loser" diye tanımlananlar vardır ama gerçek bu değil. grönland'in kuzeyinde hangi isim yapmış otelde kalacaksın? madagaskar'ın kırsalında hangi eşsiz ve pahalı yemeği yiyeceksin? kapitalizmin pençesine henüz düşmemiş yağmur ormanlarında hangi lüks mekanda kız arkadaşına hava atacaksın?
gezginlik başlı başına bir kültür. ve maalesef ülkemizde belli başlı bir kesime birkaç beden büyük gelen bir kültür.
yola çıkmak, gezgin olmak, yolda öğrenmek vb. felsefe olabilir, yaşam biçimi olabilir ancak ve ancak avrupa'nın başkentlerini gezip de o lüks mekan senin bu lüks mekan benim dolaşıp da instagrama milyon tane hikaye atmak asla değildir (bkz: turist)
kimisi 10 euroluk hostelde yeni tanıdığı insanlarla mutlu olur, kimisi 330 euro verdiği akşam yemeğinin fişini potansiyel kız arkadaşları "düşürmek" amacıyla instaya atarken. her ikisini de gördü nitekim bu gözler!
ama yargılamadım çünkü gezgin olmak tam olarak da bu bence. toplum tarafından sonradan belirlenen her türlü suni kalıp, tanımlama ve sınırı reddererek herkesten bir şeyler öğreneceği varsayımıyla herkesi olduğu gibi kabullenmek.