erasmus stajı

konuyla ilgili 5 entry daha
erasmus+ öğrenci değişim hareketi kapsamında avrupa'nın istediğiniz köşesinde gidip 2-12 ay arası burslu bir şekilde çalışmanıza imkan tanıyan programdır.
eğer erasmus öğrenim hareketliliği sınavını kazanamadıysanız veya okulu uzatma korkunuz falan varsa hiç düşünmeden staj hareketliliğine başvurun. yaz ayları boyunca 2-3 aylığına kendi okuduğunuz bölümle alakalı bir part-time iş bulup takılırsınız, boşa kalan zamanlarda ver eline euro trip...

edit: staj yeri bulmak isteyenlere öneriler:
1- üst dönemdeki arkadaşlarınızın nerelerde staj yaptıklarını bulun
2- european language jobs gibi web sitelerinde profil oluşturup iş bakın (maaşlı staj bile bulabilirsiniz)
3- google haritalarda gitmek istediğiniz şehre yakınlaşıp çalışma alanınızla ilgili arama yapın ve çıkan şirketlerin iletişim bilgilerini alın (örn; haritada malaga’yı açıp language school diye aratıp ingilizce öğretmenliği yapabileceğiniz kurumlar bulabilirsiniz)

bulduğunuz şirketleri ve e-posta adreslerini şehir şehir ayırarak bir excel dosyasında liste oluşturun. 50 yere mail atarsınız, 4-5 tanesi cevap verir. maalesef türk olduğumuzu duyunca avrupalılar pek ilgilenmiyor.

ingilizce olarak bir europass cv oluşturun, fotoğraflı falan. iki paragraflık bir motivasyon mektubu hazırlayın, ilk paragrafta kendinizi tanıtın, ikinci paragrafta asıl amacınızı ve neden o kurumda çalışmak istediğinizi anlatın hem kendime hem de kurumunuza katkı sağlayacağımı düşünüyorum gibi. sınava girdim, kazanırsam geleceğim gibi şeyler yazmayın, kazandım ve geliyorum gibi kesin cümleler kurun.

son olarak da cv nizi pdf olarak e-postaya ekleyin ve iki paragraflık yazınızla birlikte listelediğiniz kurumlara tek! tek! gönderin. sakın bc, bcc falan yapmayın, hepsine teker teker e-posta atın çünkü ikinci paragrafta şirketin ve şehrin adı olacak.

olumlu dönüş aldığınız takdirde, karşılıklı yazışmayı devam ettirip tarihleri belirlersiniz ve kabul mektubu istersiniz. sonrasında kalacak yer ile ilgili de yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

kolay gelsin