erasmus stajı

erasmus+ öğrenci değişim hareketi kapsamında avrupa'nın istediğiniz köşesinde gidip 2-12 ay arası burslu bir şekilde çalışmanıza imkan tanıyan programdır.
eğer erasmus öğrenim hareketliliği sınavını kazanamadıysanız veya okulu uzatma korkunuz falan varsa hiç düşünmeden staj hareketliliğine başvurun. yaz ayları boyunca 2-3 aylığına kendi okuduğunuz bölümle alakalı bir part-time iş bulup takılırsınız, boşa kalan zamanlarda ver eline euro trip...

edit: staj yeri bulmak isteyenlere öneriler:
1- üst dönemdeki arkadaşlarınızın nerelerde staj yaptıklarını bulun
2- european language jobs gibi web sitelerinde profil oluşturup iş bakın (maaşlı staj bile bulabilirsiniz)
3- google haritalarda gitmek istediğiniz şehre yakınlaşıp çalışma alanınızla ilgili arama yapın ve çıkan şirketlerin iletişim bilgilerini alın (örn; haritada malaga’yı açıp language school diye aratıp ingilizce öğretmenliği yapabileceğiniz kurumlar bulabilirsiniz)

bulduğunuz şirketleri ve e-posta adreslerini şehir şehir ayırarak bir excel dosyasında liste oluşturun. 50 yere mail atarsınız, 4-5 tanesi cevap verir. maalesef türk olduğumuzu duyunca avrupalılar pek ilgilenmiyor.

ingilizce olarak bir europass cv oluşturun, fotoğraflı falan. iki paragraflık bir motivasyon mektubu hazırlayın, ilk paragrafta kendinizi tanıtın, ikinci paragrafta asıl amacınızı ve neden o kurumda çalışmak istediğinizi anlatın hem kendime hem de kurumunuza katkı sağlayacağımı düşünüyorum gibi. sınava girdim, kazanırsam geleceğim gibi şeyler yazmayın, kazandım ve geliyorum gibi kesin cümleler kurun.

son olarak da cv nizi pdf olarak e-postaya ekleyin ve iki paragraflık yazınızla birlikte listelediğiniz kurumlara tek! tek! gönderin. sakın bc, bcc falan yapmayın, hepsine teker teker e-posta atın çünkü ikinci paragrafta şirketin ve şehrin adı olacak.

olumlu dönüş aldığınız takdirde, karşılıklı yazışmayı devam ettirip tarihleri belirlersiniz ve kabul mektubu istersiniz. sonrasında kalacak yer ile ilgili de yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

kolay gelsin
bilgisayar bilimi ile ilgili sektörde bilgi öneri tavsiye almak istediğim program. daha önce katılmış kişi varsa iletişime geçerse sevinirim.
Kabul mektubunu aldığım, şubat ayında yapacağım program. Şimdiden heyecanlıyım :)

Edit : 18 Aralıkta başvurudugum vizem bugün geldi, sigortanızı yaptırırken 92 gün geçerlidir maddesi olmayan sigorta yaptırıın sonra sıkıntı çıkıyor.
Erasmus öğrenimden farklı olarak ticari bir şirkette, sivil toplum kuruluşlarında, NGO'larda, hatta üniversitelerde yapabileceğiniz değişim hareketidir. Gittikçe popülerleşmektedir, bu sebeple rakipleriniz artmakta fakat aynı zamanda yapması kolaylaştırmaktadır.

Püf noktası iyi bir cv hazırlamak (European cv) ve özenle hazırlanmış motivasyon mektubunu onlarca hatta yüzlerce firmaya gönderirken ilana göre şekillendirmeniz, bir nevi kendinizi pazarlamanız gerekiyor.

Copy paste gözüken mailler okunmadan silinmekte.

2. Erasmus stajını geçtiğimiz hafta bitirmiş bulunmaktayım. Sorusu olan arkadaşlar hiç çekinmeden yazabilir, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Aşağıda Erasmus Stajı arayabileceğiniz sitelerin listesi:


Erasmusintern.org
GLOBAL PLACEMENT:http://www.globalplacement.com/ (To search for long-term internships, of 6 months to a year)
PLACEMENT IN PORTUGAL http://placementinportugal.com/
AIESEC: http://www.aiesec.org/ (The World Association of Business Students which offers manyinternships for this sector, or stints as volunteers)RED EURES: https://ec.europa.eu/eures/ (Official Page of the EU, with interesting offers)MONSTER: http://www.monster.es/ (The most popular worldwide web for job searches, also including internships)IAGORA: http://www.iagora.com/ (Another very useful page to search for internships, with a very intuitive search system)INDEED: http://www.indeed.co.uk/ Page which changes its format according to the URL typed in. In this case, with the United Kingdom format, the internships in the UK are shown)ISPO: http://www.ispo.co.uk/students/ (Long term internships, especially centered in the UK)ESPA UK (the United Kingdom): http://www.espauk.com/es/practicas/ (A page which, after signing up for a free subscription, undertakes looking for a company that pays rent, bills and transport)PLACEMENT UK (the United Kingdom): http://www.placement-uk.com/ (A page which, after signing up for a free subscription, undertakes looking for a company that pays rent, bills and transport)GRAD JOBS (the United Kingdom): https://www.gradjobs.co.uk/work-placementL'ETUDIANT (France): http://jobs-stages.letudiant.fr/stages-etudiants.htmlSTUDYRAMA (France): http://www.studyrama.com/stages-emploi/stages.htmlDIRECT ÉTUDIANT (France): http://www.directetudiant.com/PLACEMENT UK (the United Kingdom): www.placement-uk.comPRAKTIKA (Germany): http://www.praktika.de/INCONTRA GIOVANI (Italy): http://www.incontragiovani.it/INTERNJOBS: http://www.internjobs.com/GO ABROAD: www.goabroad.com/intern-abroadCAP CAMPUS (France): www.capcampus.com/emploi/stage/OVERSEAS JOB CENTRE: www.overseasjobcentre.co.ukLEO-NET: https://leonet.joeplus.org/en/EURO PRACTICE: www.euro-practice.comRATE MY PLACEMENT: www.ratemyplacement.co.uk
attım oltayı bekliyorum. başvurdum bu sene eğer kazanırsam yardımını alırım @vonasreily
sigorta konusu iyice araştırılmalıdır. erasmus sigortası geçersizdir. aynı zamanda sorumluluk teminatı da içermelidir çünkü. (stajda kullanılan pc gibi ekipmanlar için)