eksik bilinen gerçekler

konuyla ilgili 7 entry daha
Nikah hakkındaki cahillikler.

(sözlükte gördüğüm bazı saçma ve bilgisizce olan entryler ile bir kaç gerizekalı yazar için yazıyorum bunu, yazdıkları entryleri burada paylaşıp kendilerini rencide etmek istemiyorum)

Nikah, Bir erkekle bir kadının evlilik birliği kurmasını sağlayacak yasal işlemdir. Tabi bu toplumdan topluma eşcinselleri hatta canlı ve cansız diğer varlıklar için de kapsayıcı olabilir.

Kısacası nikahta amaç kurulan birlikteliği duyurmaktır.

Peki toplumuzu ve değelerini göz önüne alınarak islam'da dini nikah nedir? Resmi nikah ile dini nikahın farkı var mıdır? Dini nikah olmadan sadece resmi nikah dinen geçerli midir? Resmi nikah yaptıktan sonra dini nikah yapmak şart mıdır?

İslam’a göre nikah, evlenme ehliyetine sahip ve aralarında evlenmelerine dini açıdan bir engel bulunmayan kadın ile erkeğin şahitler huzurunda “seni nikahladım, seninle nikahlandım, seni eş olarak kabul ettim, seninle evlendim.” gibi yoruma ve inkara imkan vermeyecek sözlerle, birbirleriyle evlenmeleri konusunda karşılıklı rızalarını ifade etmelerinden ibarettir. Bu işlemin yetkili merciiler önünde yapılması gereklidir. Yani İslam'da (Katolik Hristanlardaki gibi) özel olarak bir dini nikah yoktur. Açıkladığım bilgilere göre de farketmişsinizdir ki aslında islam'da kastedilen nikah resmi nikahtır ve islam'da kastedilen dini nikah ile günümüzdeki resmi nikah arasında hiçbir fark yoktur. Bu sebeplerle yalnızca resmi nikahın yapılması islam'a resmi nikahın geçerliğini etkilememektedir. Resmi nikah yaptıktan sonra dini nikah yapmak şart değildir. Resmi nikah yapmış olan insanlar, islam'a göre de nikahlı kabul edilmektedir.

Peki bu dini nikah muhabbeti nereden geliyor?
Eskiden nüfusunun çoğunluğu müslüman olan bir çok devlette imamlara, devlet tarafından evlendirme yetkisi verildiği için, imamlar resmi nikah kıyabilmekteydi. Bu yetki cumhuriyet döneminde imamlardan alındıktan sonra, eskiden gerçekleştirilen eylem bir gelenek haline gelmiş ve toplumun bazı kesimlerinin de cahilliği nedeniyle bu eylem devam ettirilmiştir.

Buradan da şunu ifade etmek istiyorum: dini nikah kıydırmayanların cinsel birliktelikleri zina oluyor gibi söylemlerde bulunanlar bir gerizekalıdır, cahildir ya da kasıtlı olarak toplumu ayrıştırmaya çalışan en aşağılık(ağız dolusu küfür var burada) insanlardır.

Bu yazdıklarımla ilgili kaynak isteyen arkadaşlara seve seve kaynak gösterebilirim.