dresuar

konuyla ilgili 1 entry daha
evlerin girişlerine konulan çekmeceli falan bir değişik mobilyamsı şey. çekmecelerinde anahtar, bozuk para, üzerinde ise sabit telefon gibi şeyleri konumlandırabiliyormuşuz.

annemle babamın evlilik yıl dönümlerinin yaklaşması sebebiyle bugün babamın beni arayıp "oğlum annenin dresuara "ihtiyacı" varmış. bir bak güzel bir şey seç yazlığa göndert." demesiyle adını ilk defa duydum.

hatta o kadar bilmiyordum ki babama sordum bu neymiş diye. o da yazık anamdan duymuş sadece ne işe yaradığı bilmiyor olsa gerek “işte antrede falan olurmuş nasıl bilmezsin oğlum yok mu babaannenin evinde, onun aynısı” dedi ve kapattı.

Düşündüm taşındım babaannemin antresinde hiçbir şey yok. Dresuarı geçtik portmantosu, askılığı bile yok kadının. Ardından hemen googledan arattım. birkaç defa adını yanlış yazarak da olsa ne olduğunu buldum. Ufacıcık tefecicik bir şey ama binlerce lira istiyorlar.

Neyse işte Bugün ebeveynlerimin evliliklerinin sene-i devriyesinde bir şeyi daha öğrenmiş oldum. Dresuardan bahsetmiyorum ha yanlış anlaşılmasın onu bilmesem de olurdu. kadın 20’sinde neyse 60’nda da aynıymış onu söylüyorum. Bir evin hele ki yılda sadece 3-4 ay kullandığın bir evin dresuar denilen naneye nasıl ihtiyacı olabilir?

sizi googlelara kadar yormamak için aşağıya bir örneğini iliştiriyorum. ileride duyarsanız veya görürseniz bilmiyorum demezsiniz.

dresuar - son-ortadogu-bukucu-QLpfN