couchsurfing

konuyla ilgili 151 entry daha
8 kez Iran'da, 2 kere de Hindistan'da yaptigim Nepal ve Tayland'da planlar degistiginden gidemedigim efsane sosyal paylasim agi.
Tecrubelerime gelecek olursak; Iran'da el yapimi bira ve sarap icmek, 30 kisilik aile yemegine katilmak, bedava hostelde misafir olmak, hic Ingilizce bilmeyen biriyle Google Translate araciligiyla saatlerce sohbet etmek ve tabiki parti(ler).
Hindistan'dakilere gelecek olursak yaklasik 200 gune yaklasan seyahetimde konakladigim en konforlu hosteli 11 liraya ayarlamak ve motorsikletle 3 gunluk ucretsiz sehir turu. Digerini maalesef burada anlatamam (Anladiniz siz onu)
Diyecegim odur ki insanlari konuk edin ya da konuk olun. Ben bu zamana kadar hep misafir oldum olur da bir gun Turkiye'ye donersem bu sefer host olarak couchsurfing hayatima devam edecegim.
Yurtdisinda host bulmak icin tavsiye; Iran ve Hindistan icin gideceginiz yere trip atmaniz yeterli hatta Hindistan'da rastgele bir yere atsanizda olur, Jaipur'daki hostum beni Delhi tribinden bulmustu.
Kendinizi tanitan iyi bir yazi yazin. Hatta biraz abartin, insanlara esine az rastlanir insanmis izlenimi verin.
Erkekler icin yakisikli oldugunuz ve eglendiginizi gosteren bir fotograf koymak elzem. Kadinlar ilkokul fotografini koysa bile olur
Derdinizi anlatin, acikca soyleyin les gibi bir deneyim yasamaktansa hic olmamasi daha iyi.
Tek kisiyle yetinmeyin birden fazla kisiye yazin.
Gonderdiginiz herkesten size geri olumlu ya da olumsuz geri donus yapmasini isteyin.
Cift iseniz (2 sap degil, cift) bulmak biraz daha kolay.