couchsurfing

konuyla ilgili 151 entry daha
2013'ten beri üyesi olduğum ve nihayet geçtiğimiz yıl yaptığım erasmus boyuncaki gezilerimde kalacak yer bulmama, yeni insanlarla tanışmama vasıta olmuş platformdur. eski üyelerinden dinlediğim kadarıyla yıllar önce çok daha güzel ve amacına hizmet eden bir platformmuş. benim yaşadıklarımdan bahsedecek olursam;
erasmusumun ilk gezisini üç arkadaş planlarken profilime daha güncel fotoğraflar koydum, bilgilerimi güncelleyip arttırdım ve henüz hiç referansım olmadan(ve diğer arkadaşlarım yatıp bütün planlamayı bana bırakırken) bir sürü kişiye istek gönderdim. gezimizi elimde olmayan nedenlerden dolayı iptal ettikten sonra bizi kabul eden bir kişiye durumu anlattım ve kalışı iptal ettim, tabii ki anlayışla karşıladı.
bu planlamadan birkaç gün sonra ilk yalnız seyahatimi allahın unuttuğu bir yere planlarken birkaç kişiye istek gönderdikten sonra cs, profilimi onaylamadan istek gönderme sınırımı aştığımı, 50 euro verirsem onaylanacağımı söyleyerek haftada bir iki istek göndermeme izin vereceğini belirtti. gideceğim ülkenin nüfüsu zaten 300bin küsür, cs kullanan insan sayısı belli, hostel fiyatları belli, bir de istek gönderemezsem sıçtık. acımasız olan şu ki, cs senden güvenilirlik açısından gerçek bir kişi olduğunu onaylamanı istemiyor, senden para istiyor! çünkü zaten pasaportunun fotoğrafını yükleyerek gerçek bir kişi olduğunu kanıtlıyorsun ama cs'ye yetmiyor. neyseki ben gitmeme son bir gün kala gezeceğim yerlerden sadece birinde bir adet host buldum.
ve ilk referansımı aldıktan sonra profilim sınırlı bir süre için onaylandı! bu anlayış sitenin kuruluş amacına tamamen aykırıdır.
ikinci gözlemlemek zorunda kaldığım sorun ise insanların cs'yi tinder niyetine kullanması. insanların yabancı bir gezginle tanışmak ve sevişmek istemesini anlıyorum ama couchsurfing bunun yeri değil ki! bir ülkeye gitmeden önce public trip'imi oluşturduktan sonra mesaj kutum o kadar çok doluyor ki creepler tarafından, içlerinden güvenilir bir profil bulmak hiç kolay olmuyor. ve işin saçma tarafı bu profillerin çoğu fotoğrafsız, kendisi hakkında bilgi vermeyen ve en salak insana bile güven vermeyecek tipler. insan düşünmeden edemiyor; düşüyor mu böyle?
olumlu olarak şanslı olmalıyım ki evlerinde kaldığım insanlar hep çok iyiydi ve diğer kadın gezginlerden dinlediğim türden kötü tecrübeler yaşamadım. keşke cs'deki iyi insanlar olarak örgütlenip şu creepleri şutlayabilsek.