çorlu ahievran mesleki ve teknik anadolu lisesi

konuyla ilgili 2 entry daha
g ile ğ harfinin farkını bilmeyen torbacılara dahi lise diploması verip lise mezunu istatiktiklerini yükseltmek isteyen devlet, hiçbir zaman kaliteli eğitim veremez , veremeyecektir.

devlet eğitim sektöründen elini çekmelidir. fakirlerden vergi toplayıp durumu iyi olanların çocuklarına bedava ve kalitesiz eğitim vermemelidir.

çözüm şöyle olacak:;

sadece ortaokula kadar zorunlu eğitim olacak. isteyen liseye devam edebilir istemeyen meslek kurslarına giderek meslek öğrenir.

ilk ve ortaokul ile lise eğitimini sadece özel sektör verecek. gelir durumu iyi olanlar ücret ödeyecek. gelir durumu iyi olmayanların okul ücretini devlet ödeyecek. böyle bir sistemde okullar arası rekabet olacak ve çoğunu parayla/bursla okuttuğu için veli, mahallesindeki berbat okula bağlı kalmadan istediği kaliteli okulu seçebilecek. kalitesiz eğitim veren, böyle torbacı kılıklılara dersleri sabote ettiren, terbiyeli çocukları şiddete maruz bıraktıran kalitesiz okullar ise batacak ve piyasadan silinicektir.

böyle bir sistemde hiçbir okul bu torbacı kılıklı öğrencileri okulda tutmaz. eğitimi engelliyor ve veliler bunların yüzünden daha kaliteli okullara öğrencileri transfer ediyor diye anında uzaklaştırırlar. hiçbir insan hem para verip hem de çocuğunun böyle kalitesiz bir eğitim almasını istemez.

üniversiteler özelleşecek ve birbirleriyle rekabet edecekler. çalışkan ve başarılı olup maddi gücü olmayan öğrencilere ise burs verilecek. americada olan sistem budur. böylece üniversiteler yök'ten ve devletin kadrolaşmacı ve hantal yapısından kurtulur ve gerçek anlamda akademik bağımsızlıklarını kazanırlar.