budapeşte

konuyla ilgili 97 entry daha
avrupa' nın hakkı verilmeyen nadir şehirlerinden biri. Budapeşte’de “İki gün yeter daha fazlasına gerek yok” gibi yorumlar duyunca zaten ayrı çıldırıyorum.

turistik yerler dışında yemek, içmek, eğlenmek için birçok alternatif sunan kaplıcası ünlü olan, sziget, balaton gibi şeylere sahip bir şehir nasıl 2 güne sığdırılır.

hostel tavsiyem : flow hostel

..

Budapeşte’de para birimi olarak Forint kullanılıyor. Ancak Türkiye’den para Forint’e çevrilmiyor. Bunun için paranızı Türkiye’de Euro’ya çevirdikten sonra Budapeşte’ye vardığınıza Forint’e çevirmeniz gerekli. Bu işlemi yapmak için ise havaalanı ve turistik bölgelerdeki döviz büroları hiç uygun değil. Kura ve komisyona bakarak paranızı çevirmenizi tavsiye ediyorum. Paranızı çevirmenize gerek yok, Euro da harcayabilirsiniz diyenler olacaktır.

Evet, Budapeşte’de Euro ile de harcama yapılabiliyor ancak bu sizin için karlı olmaz. Çünkü mağazalar ve restaurantlar kuru daha farklı alıyorlar üstelik siz Euro verip karşılığında Forint alıyorsunuz ancak bunun hesabını yapana kadar bazı yerler eksik Forint getirerek sizi kazıklamaya bile çalışıyor.

Gidin gezin efendiler.