bodrum antik tiyatrosu

tamamı olmasa da büyük bir kısmı gün yüzüne çıkarılmıştır. akdeniz bölgesindeki tüm antik tiyatrolardan farklı olarak yunanistandaki epidaurus tiyatrosuna benzer. sahne bodrum kalesine sırtı dönük, seyirci kısmı ise bodrum kalesi ve denizi görecek şekilde inşa edilmiştir. araştırmalara göre kullanılmaya başlandığı ilk günden beri tiyatro olarak kullanılmaktadır, ilk inşa edildiği dönemde 10.000 kişi ağırlayabilen tiyatro şu an günyüzüne çıkartılmış gali ile 4000 kişi ağırlayabilmektedir.

bodrum’a geldiğinizde nereye gitmek isterseniz geçmek zorunda olduğunuz bodrum-turgut reis yolu’nun kenarında olan antik kent gelip geçerken konumu itibari ile hep dikkatimi çekiyordu. oldukça sık düzenlenen enkinlikler kapsamında antik kenti ziyaret etme fırsatı buldum. (fotoğraflarda göreceğiniz trass sistemleri de düzenlenecek konser etkinliği için kurulmuştur.) dışardan bakınca -en azından bana çarğrıştırdığı- oldukça bakımsız ve özensiz duruyor. bir güvenlik bir de bilet satış noktasınsa personel var onlar da genel olarak bilgi sahibi değiller; girişte iki tablet bilgi var.

ziyaret edilmesini tavsiye eder miyim bilemiyorum ama her ne okursa olsun gelip görmekte fayda var siye düşünüyorum.

garip bir biçimde içimi sızlatan bir hali var. bodrum antik tiyatrosu - bodrum-antik-tiyatrosu-PVw8Wbodrum antik tiyatrosu - gozdesimsek-brOlb