besic

1979'da iran'da kurulan, gönüllü milis teşkilatı. zamanında humeyni tarafından kurulmuştur. tek amaçları hükümetin o koltukta istediği kadar oturmasını sağlamak.

2009 yılında mahmud ahmedinejad’ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı açıklandıktan sonra çıkan olaylarda göstericileri Besic, şiddet kullanarak katletmiştir. ama resmi bir makam olmadıkları için işledikleri cinayetler havada kalmış kimse tarafından sorumluluğu üstlenilmemiştir.

gösterilerde Besice bağlı milisler özellikle protestocuların evlerini veya protestolar sırasında kaçtıkları apartmanları basmış evlerde ciddi tahribatlar meydana getirmişlerdir.

Sonrasında ev sahipleri muhalafet liderlerinin desteği ile çeşitli davalar açmış ama bu besic denenlerin komutanı ‘onlar Besic değildir, besicin adını karalamak için yabancı güçler tarafından gönderilmiş besic üniforması giyen ajanlar’ diye bizim de aşina olduğunuz benzer bir açıklama yapmıştır. ama bu adamların üniformaları yoktur. Bu sebepten rahatça sivillerin arasına karışıp insanları katledebiliyorlar.

işte şimdi (bkz: halk özel harekat)