batuhan dedde

kafasını yaşamak istediğim bir yer altı edebiyatçısı diğer bir tabirle sokak edebiyatçısı. morfinsiz çekilen düş sancıları adlı facebook sayfasının ve aynı ismi taşıyan bir şiir kitabının sahibi. kendisinden en çok sevdiğim yazıt ise youtube'da kayıt altına alınmış ölüm orkestrası'dır

batuhan dedde - ölüm orkestrası

batuhan dedde - kaybetmek kısa bir alıntı

iyi etkisi olan bir kaybediş olmaz, mutlaka üzüntü olur sonunda. bir insanı kaybetmek, bir eşyayı kaybetmek, para kaybetmek, şans getirdiğine inandığımız herhangi bir şeyi kaybetmek, aklını kaybetmek ve en sonunda insanın kendini kaybetmesi. en ağır yarayı son madde veriyor sanırım. parayı kaybettiğinde tekrar kazanabiliyorsun, insan da öyle. bir insanı kaybettiğinde yerini dolduracak insanlar mutlaka bulunuyor. eşyaya da fazlaca üzülüyorsun belki ama unutuyorsun sonra. ama insanın kendini kaybetmesi, asla unutulmayacak bir mevzu. her an kendini hatırlatan bir hadise.

bugüne kadar insanları kaybettim, paramı kaybettim, uğuruna inandığım eşyalarımı kaybettim, dönem dönem bilincimi kaybettiğim de oldu yani delirdiğim... sonra bir gün uyandım, aynada suratıma baktım. dehşete düştüm çünkü yoktum orada. tasarladığım şeyler başıma gelmişti. kendimi kaybetmiştim. ondan sonra saatte iki yüz kilometre hız yapan bir arabaya eşit hızda kaybetmeye devam ettim. üzülmemeyi öğrendim kaybedişlerde. o kadar çok alıştım ki buna, kaybetmediğim günlerde huzursuz olmaya başladım.