avrupa gönüllü hizmeti

konuyla ilgili 31 entry daha
yapın, yaptırın.
bilmeyen varsa aha buraya nedir ne değildir baksın.

ya da şu linkten de detay alabilirler.

kendi bildiklerimi söylemem gerekirse.

istediğiniz bir AB ülkesinde ya da anlaşmalı ülkelerden birinde sosyal içerikli bir projede 2 ila 12 ay arasında değişen sürelerde yer almanızı sağlayan bir mevzuu. 18-30 bazı kaynaklarda da 17-30 başvuru yaşı.

bir gönüllü oldunuz diyelim, kurumlar sizin için naaaapıyor

Ülkenizden AGH yapacağınız ülkeye gidiş ve dönüş olmak üzere yolculuk masraflarınız karşılanır.
Vize masraflarınız karşılanır.
sigortanız yapılır. Bu sigorta çok kapsamlı bir sigortadır. Bu sigorta ile estetik ameliyatlar dışında her türlü sağlık sorununuzu tedavi ettirebilirsiniz.
Gittiğiniz ülke de size diğer gönüllüler ile birlikte bir ev tutulur, bu evin tüm masrafları da karşılanır. Bazı durumlarda üniversite yurdunda ya da bir aile yanında da konaklayabilirsiniz, bu başvurunuz sırasında ev sahibi kuruluş tarafından size belirtilir.
Ev sahibi kuruluş tarafından günde 3 öğün olmak üzere yemeğiniz verilir. Ya da bunun yerine size aylık bir ödeme yapılır ve yemeğinizi kendiniz yaparsınız.
Ev sahibi kuruluş tarafından her ay olmak üzere size her ülkeye göre değişen miktarlarda cep harçlığı verilir. Bu para sizin kişisel harcamalarınız içindir ve her ülke için özellikle hesaplanmıştır. Buraya tıklayarak ülkelere göre cep harçlığı miktarını gösteren tabloya ulaşabilirsiniz.
Acil durumlarda ülkenize dönmeniz gerektiğinde yolculuk masraflarınız karşılanır. Hastalanırsanız ve ailenizin yanınıza gelmesi gerekirse, onlarında yolculuk masrafları ve giderleri karşılanır.
AGH sürecinizde size ücretsiz dil desteği sağlanır. Bu özel bir dil kursu, özel bir öğretmen, gönüllü bir öğretmen tarafından verilebilir.
AGH süreciniz sırasında ev sahibi kuruluş sizinle 7/24 ilgilenecek bir mentor görevlendirecektir. Bu kişinin sorumluluğu her türlü sıkıntınızda ve acil durumlarda size yardımcı olmaktır.

sonra vay efenim ben gidemiyorum, ben gezemiyorum!