avrupa gönüllü hizmeti

konuyla ilgili 31 entry daha
simdi sozluk, hepimizin annesi babasi avrupa’ ya gitmemize izin vermiyor. hala tek basina, kiz basina bilmem ne gibi bahaneler one suruluyor. dil bilmiyorsun ne isin var diye dusunen cahillerimiz de az degil. yooaaaav ne alakasi var dil ile diyemiyorsun tabii ki.

(bkz: evs) ya da turkce adiyla avrupa gonulluluk hizmetleri, tatatu, helpx, work away, erasmus plus gibi muhtesem firsatlar ailelere bahane gostermelik guzel programlar. 18-30 yaş arasındaki bütün gençler başvuruda bulunabiliyorlar. Bunun dışında hiç bir şart aranmiyor, basit anlayacaginiz. (yabancı dil bilgisi, üniversite eğitimi vs. aranmamakta )



simdi alintilarla birlikte ufaktan bahsedeyim.


sevgili usengc okuyucu arkadasim Eğitim kurumlarımız ve içinde yaşadığımız toplum ve aile hayatımız gençlerimizi hayata hazırlamakta yetersiz kaliyor, bu ulkenin sosyal gercegi. Küçük yaşlardan başlayarak bir sınav maratonunun içine düşen çocuklarımız, sen, ben ve gençlerimiz geleceklerini yönlendirme konusunda yeterince bilgiye sahip değiller. Üniversiteden mezun olup iş bulamayan pek çok gencimiz ise bunun en büyük kanıtı. Bu çıkmazdan kurtulabilmek için gençlerimizin kendi kabuklarının dışına çıkarak kim olduklarını keşfetmeleri ve seçeneklerini fark etmeleri gerekiyor. tatava yapma ozet gec Peki, bunu nasıl yapacagiz diyorsan? Bu sorunun cevabı Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) olabilir. Ulusal Ajansın sunduğu onlarca programdan birisi olan AGH ile 18-30 yaşları arasında yüzlerce gencimiz mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, 1 yıla kadar Avrupa'da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebilmekte, yepyeni bir dil öğrenebilmekte kültürlerarası iletişim becerilerini artırabilmekte, hiç tanımadığı yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmekte ve bu sayede ülkeye döndüklerinde kazandıkları özgüvenle iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilmektedirler. Üstelik bütün bunlara hiç bir ücret ödemeden ulaşmaları mümkün. Gönüllülerin yeme, içme, konaklama, vize, sigorta vs. masrafları ulusal ajans tarafından karşılanmaktadır. Hatta aylık cüz'i bir cep harçlığı da verilmektedir.


Avrupa Gönüllü Hizmeti ücretsiz bir programdır. Başvuran gençlerden hiçbir ücret alınmaz. Gencin yol, konaklama, yemek masrafları ve dil eğitimi Ulusal Ajanslar tarafından karşılandığı gibi kendisine belli bir miktar da cep harçlığı verilir.


yani, oturmayin az gotunuzu kaldirin da para para diye aglamadan gidin gelin.