askere giden gezgin

konuyla ilgili 1 entry daha
böyle bir kaç tane asker arkadaşım var. hala görüşürüm. bir tanesinin kendi navigasyon ve yazılım şirketi var. askere zırhlı gmc jeepiyle gelmişti. sonra kapalı bir otoparka 155 günlük ücreti nakit verip arabayı oraya bırakmıştı. çarşı iznimizde basar ankaraya inerdik. adamın babası jinekologdu ve nişantaşı’nda muayenehanesi vardı. istanbul etiler’de ikamet ediyorlardı. adamın askerliği boyunca takıldığı en düşük rütbeli asker yarbaydı. o da tabur komutanıydı zaten. askerliği boyunca land araçlara monte edilen navigasyon cihazlarına yazılım yaptı. bir kere bile ictimaya çıktığını bilmem.

diğerinin babası sabancı holding’in hukuki danışmanlık aldığı avulatlık bürosunun sahibiydi. çocuk akli dengesini yitirdi askerde. bir sürü rapor bilmem ne ile askerliği zar zor bitirdi.

sonuncusu ailece rotaryenlerdi. koca 155 günü 95 sayfalık ingilizce yazılmış bir askeri dökümanı çevirmeyle geçti. şu an mason uzantılı bir alman firmasında bölge müdürü. sabah kahvaltısını pariste, akşam yemeğini bilmem ne adalarında yiyor özel jetiyle.