almanya vizesi

konuyla ilgili 13 entry daha
idata istanbul temmuz 2019'da yoğunluk sebebi ile başvuruların sonuçlanmasının 4 hafta sürebileceğini bildirmekte. seyahatime 3 hafta kala başvurup bir hafta içinde sonucu aldım (3 yıl) ve mutlu oldum.

bundan önceki son iki vizem almanya'dan olup ilki 6 ay (2014), ikincisi 1 yıllıktı (2016). ondan önce de 1 amerikan (2014), 3 schengen (hollanda 2005, ispanya 2009, italya 2013) ve 1 de çek (schengen öncesi 2005) vizesi vardı. Çek vizesi hiç kullanılmadı, diğerleri de hep alındığı ülkeden başlayarak ve süreleri dahilinde kullanıldı. Multi olanların ikinci kullanımları başka ülkelerden olmuştu ve kapıda soru sorulmadan sıkıntısızca giriş yapmıştım (Alman vizeleri ile Belçika ve İsviçre)

Başvuru esnasında, çalıştığınız (işvereniniz) şirketin yazısı, davetiye (benimki ticari idi) ve diğer destekleyici belgeleriniz nizami ise sorunsuzca alınabileceğine inanıyorum.

Vize başvurusunda temel kural bence ne istediğinizi, ne kadar ve ne için istediğinizi açık, net, şüpheye mahal vermeyen, dürüst bir yaklaşım ile belgelerinizi hazırlayıp sunmak.