yurtdışından insanlarla arkadaşlık kurmak

cevaplanabilir entry
genelde içerken sosyalleşenlerdenim. turist olarak gittiğim yerde insanlarla tanışıp arkadaşlık kurduğum oluyor. tabi ilgi alanıma karşı cins (bkz: kadınlar) girince genelde bu sohbet arkadaşlığa onlarla birlikte dönüşüyor. ihracat yapan bir firmada olduğum için de çoğu zaman iş dolayısıyla farklı kültürden insanlarla arkadaşlıklar kuruyorum.
sosyal medyayı da kullananlar var tabi ama yurtdışında tanışmalar türkiyedeki gibi önyargı ve soğuklukla karşılanmadığı için yüzyüze tanışmalar daha iyi ve kolay geliyor bana. sadece içerek değil içmeden de sosyalleşip tanışmak isterim, bunu da deneyeceğim :)
sadece karşı cinsle değil kendi cinsimle de tanışmak ve arkadaş olmak isterim tabi eş-cinsel ön-yargısıyla yaklaşılması muhtemel olur diye de kaygılanmıyor değilim.
yapmaktan da dinlemekten de keyif aldığım bir husustur bu. sizler yurtdışından insanlarla nasıl tanışıyorsunuz?
Ben yurtdışında bir kafadeyken birkaç arkadaş edineyim dedim. Litvanyadayım ve geneli kadın.
Neyse işte merhabalaştık. Sonra hangi üniversiteye gittiğini sordum. Lise dedi.
(ama kızı görsen imkanı yok liseli olamaz.)

Litvanya kadınları oldugundan genc
erkekleri oldugundan yaşlı gösteriyor aq
Değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman hostelde kimi zamansa bir yeri ararken soru sorduğun kişilerle bir şekilde tanışıyorsun. Ama genelde yurtdışındaki arkadaşlık yurtdışında kalıyor. Belki yakın arkadaşım gibi erasmus yapsaydım daha uzun soluklu arkadaşlar edinebilirdim ama kısa bir süreliğine gördüğün biriyle uzun vadede iletişim kurma imkanın olmuyor. Tabi üniversitede birçok milletten insanla tanışma olanağı bulabildiğimiz için yabancı uyruklu arkadaşlıklar ediniyoruz illaki.