yurtdışında yaşamak

/ 2
Bildiğim kadarıyla yüksek paralara dayalı olan iş.Yüksek paralara sahip olmadan olmuyor galiba.
iltica, göçmenlik vs. dışında pek de kolay olmayan bir şey. gerçi iltica- göçmenlik de pek kolay değil ama kolay olan bazı ülkeler var gibi duydum. (bkz: kanadaya göç etmek)
Sicak iklim sevenler icin nitelikli göcmenlik ve ielts puaniyla Yeni Zelanda iyi bir tercih (bkz: neden olmasin)
Şu okul bitsin vatan borcu da kısa dönem çıkarsa, kaldı 3 sene. Kafaya konulursa kolay. Uzun vadede plana sadık kalınması yeter. Gerisi resinin hedeflenen ülkeye kafa tutmamasına bakıyor.
kişinin vadandaşı olduğu ülkenin haricinde başka bir ülkede veya ülkelerde ikamet etmesi eylemi.

bahse konu olduğu üzere bazı zorlukları vardır ama kesinlikle çok zor bir eylem değildir.

herhalukarda belli bir miktar paraya ihtiyacınız vardır paranız yoksa işte o zaman çok zordur.

illaki ben yurtdışında yaşamak istiyorum ama param yok diyorsanız iltica etmeniz gerekmektedir. bazı ülkelerde bu süreçte özgürlüğünüz çeşitli açılardan kısıtlanabilir. örneğin gözaltında tutulabilirsiniz, çalışamayabilirsiniz vs. birçok çeşidi vardır bunların. tabii ki iltica etmek için ise geçerli bir sebebiniz olmalıdır.
nerede yaşadığımıza bağlı.Türkiyeden de çok iyi ülkeler olduğu bildiğimiz halde bi o kadar da kötü ülkenin olması ama ikiside yurt dışında yaşamak.
herkesin dilinde olan aslında göründüğü kadar kolay olmayan şey. gitmek zor , yaşamak zor , hadi gittin geri dönmek zor. zor dostum zor..
bir şekilde gidenler gidiyor. Gidince de sıfırdan başlamak gerekiyor hayata.. O kadar okuyup diploma topladıktan sonra garsonluk barmenlik gibi işler var.. bkz: yurtdışında çalışmak
Kendine güvenen bireyler için pek zor olmayan tercihtir. Kültüre, yaşananlara, olup bitenlere alışmak zaman alsada farkında olmadan hepsini kavrıyor, kısa sürede ayak uyduruyorsunuz.
seneye tecrübe etme ihtimalim olan ve çok para gerektirdiği fikrine katılmadığım durum.
süresi değişmekle birlikte, alışma sürecinde her gün free mutluluk yaşatan hadise. "bu gün napsam, nereye gitsem, hangi yemeği yesem, hangi birayı içsem, aaaa ne güzel yer lan" derken şahane günler geçer. zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. güzeldir.
/ 2