yurtdışında staj yapmak

/ 2
erasmusla birlikte yurtdışı kapısını aralamak isteyenlere tavsiye stajlardır. hangi okulu bitirdiğiniz, hangi bölümü okuduğunuz, kaç ortalama yaptığınız, ingilizceyi ne kadar bildiğiniz, malesef hiç ama hiç önemli değil. bir staj network ağına düşmeniz ya da sizin bulmanız gerekmektedir.
bu yaz yurt dışında yapmak istediğim staj türüdür fakat gerek ortalamam gerek cv'min ironik yalınlığı beni derin düşüncelere itiyor...
Yazar arkadasin dedigi gibi ingilizceyi ne kadar bildiginizin onemi olmamasi anca tanidik birini buldugunuzda dogrudur aksi halde staja gitmeden once skype whatsapp gibi app'lar uzerinden kucuk bir muhabbet ediyorlar.
Zaten bulmak cok zorken bir de onemli degil ha.. yurtdisinda staj yaomak türkiye'de yapilan naylon stajlara benzemiyor maalesef. Ya ben hic birsey bilmiyorum ya da cok sansizim..
--------------------------------------------------
Edit 1: staj yeri bulmak icin tavsiye isteyen arkadaslar icin yapilmis edittir.

(bkz: erasmus staj yeri bulma tavsiyeleri)
Erasmus staja başvurmak isteyip staj yeri bulamıyorum, ya da aramayı bilmiyorum. Gitmiş, ya da staj şöyle bulunur diyen biri varsa yardım etsin :(
Birde parası varsa tatından yenmez.erasmusla yapılırsa hibe olayı var ama kendiniz yaparsanız da hibesiz oluyor.eğer maaş alırsanız gerek kalmıyor..
erasmus stajı yapabilmek için İngilizce bilginiz ve ortalamanız hiç önemsiz değildir. En azından okulun yaptığı ingilizce sınavını geçecek kadar ingilizceniz ve minimum 2.20 ortalama gerekiyor (genelde böyle üniversitelerde)
ayrıca staj ayarlamak için tanıdık birileri olmazsa zor iş baya koşturmanız lazım
güzel bir tecrübedir.
uzun zamandır yurt dışında staj yapabilmek adına profesyonel olarak başvuru yapmaktan ruhum daraldı ve çok net olarak söyleyebilirim ki ingilizce bilmiyorsanız ve eğer tanıdık değilseniz kimse kimseyi hiçbir yere almaz. adamlar fazla dil bilen insan istiyor. bunu uydurarak ya da gözlemle söylemiyorum, kaç tane mülakatta bana neden sadece üç dil biliyorsun diye sordular. bu tip konulara dikkat etmek lazım.
genellikle yaptığınız/katıldığınız projelere de dikkat ediyorlar. gezgin olmak da tabii ki bir artı.
Okurken denklik vs problemleri yüzünden erasmus yapamayanlar için çok güzel bir seçenek olabilir. Hem başka milletlerdeki mesleğinizin yerini öğrenmek adına hem de hayat tecrübesi adına büyük katkı sağlayabilecek bir olay.
yaz için yapması planlanan.

... Bunu tecrübe eden arkadaşlar yeşillendirirse çok sevinirim.
Tanıdık olması gerekiyor derken neyi kastetmek istiyorsunuz ?
Yurtdışında staj yapmak isteyeceğim şirkete nasıl tanıdık bulayım ki?

Biri yeşillendirsin buraları pls.
İki yıl önce bundan yaptim. bu sene yine bir hevesle eski staj yerime mail gönderdim bana gelme dediler sözlük. Size tavsiyem ingilizcenizi diri tutun zaten ülkenin Avrupa'daki imajı belli adamlar daha secici, secilmenizi sağlayacak bir ozelliginiz olsun ;)
/ 2