yeni eve taşınanlara temizlik ipuçları

açın müziği, çağırın eşi dostu ve başlayın temizliğe. ben hep ilk mutfaktan başladım. sırasıyla yatak odası, oturma odası, varsa diğer odalar, antre, en son banyo. tüm ev aynı gün bitmek zorunda da değil. atıyorum oturma odası ev bitene kadar yaşam alanınız olsun, ilk orayı temizleyin ve yerleştirin. gerisini yavaaaş yavaaaş halledersiniz.
Genelde eş dost akrabanın her birinin evin bir kısmına girmesi ile üç dört saatte bitecek temizliktir. 5. evimiz bu oturduğum ev her seferinde öyle oldu.
annenizi ve sevgilinizi çağırmanız ilk ipucu olabilir. son tuttuğum evde, annem bir liste tutuşturdu elime, girdi mutfağa. sevgilim odalara, ben alışveriş+salon. 3-4 saate tertemiz ettik evi. çok düşünülmemesi gerekir, ama tek başına baya can sıkıcı olabilir. yakın çevrenizden yardım isteyin, yoksa (bkz: yardımrail)
çocukluğumdan bugüne taşındığımız dokuz-on ev ve üniversite boyunca müdahil olduğum öğrenci evleri düşünüldüğünde, gizli uzmanlık alanımdır.
önce temizleyip sonra taşının; içerde eşya varken temizlik yapmak en zoru. toparlanırken düzgün toparlanın; gittiğinizde yerleşme ve temizlik daha kolay olur. tüm temizlik malzemelerinden fazla fazla alın; bir şey pat diye bittiğinde o yorgunlukla giyin, dışarı çık oldukça zahmetli oluyor. bir de çok kimseyi toplamayın temizlik için; herkesin temizlik anlayışı bir olmuyor iki kere temizlik yapmak zorunda kalabilirisiniz.
Ben 6 ay kadar oldu 2+1 yeni bir eve taşındım. Hemen bir arkadaşımı çağırdım 3 odayı ben, banyo ve mutfağı o temizledi. Aynı gün bitirdik.

Hem de dipli bucaklı bir temizlik oldu. Sonra eşyalarımı getirdim ve tertemiz yerleştirdim. Yıllardır süregelen rutinim olan her cuma ev temizliğimi yaparım. Ayda bir annem gelir o da daha detaylı bir temizlik yapar.

Ayrıca evinizi temiz tuttuğunuz sürece temiz kalır ve büyük temizlikler yapmanız gerekmez.

Mesela küçük bir şarjlı süpürge alın, yemek mi yediniz sofrayı topladıktan sonra hemen orayı ufaktan temizleyin veya banyo yaptıktan sonra hemen çıkmayın banyonuza bir su tutun çıkın. Bu şekilde küçük küçük dikkat ederseniz eviniz kolay kolay kirlenmeyecektir.