yamaç paraşütü

dün babadağ'da 2.000 metreden atlayarak gerçekleştirdiğim ekstrem spor. hep istemiştim ancak hiç cesaret edememiştim. (bkz: ölüdeniz)'de paraşütleri izlerken cesaretimi topladım ve gün batımında hayalimi gerçekleştirdim* deneyimlerim şöyle: öncelikle çok fazla acente var. ben daha önce hiç kaza yaşanmamış, deneyimli pilotlardan oluşan bir kadroya sahip acente tercih ettim. (https://instagram.com/deepbluetravel?igshid=zvozzvj09uv8) eylül için fiyatlar 500 TL uçuş, 200 TL de video fotoğraf vs... için. (almak zorunlu değil) babadağ'a servis aracıyla tırmanıyor, kaskınızı, gözlüğünüzü paraşütünüzü taktıktan sonra uçmaya hazır oluyorsunuz. bir rampa yapılmış tepeye, birden boşluğa atlamıyorsunuz. bu nedenle atlama anı korkutmuyor. manzara muhteşem. uçarken biraz heyecanlanmak istiyorsanız pilotunuz aksiyon hareketlerine geçebiliyor* hayır ben sakin sakin uçayım manzaranın tadını çıkarayım derseniz o da var. harikaydı. iyi ki yaptım....
erzincan munzur dağlarında da güzel yapılan spor. tavsiye ederim.
nedense zeminden yapılan kalkıştan ve yamaca yakın gitmelerden kaynaklı korktuğum paraşüt şeklidir. ancak uçaktan atlama gibi imkanım olsa, onu denemeyi göze alırdım. uçaktan bir anda kendini boşluğa bırakmanın heyecanını yaşamak isterdim.
Yapma fırsatını bir türlü bulamadığım ve yapmayı çok istediğim adrenalin dolu aktivite. Özellikle Fethiye’de ya da yukarıdan manzarası güzel görünen herhangi bir yerde uçmak muazzam olurdu.