vik

İzlanda adasının güneyinde bulunan şehirdir. batıdaki reykjavik şehrine 180 km mesafede bulunur. izlanda'yı çevreleyen ve ring adı verilen güzergahın üzerinde bulunur. bu nedenle gezginlerin uğrak noktasıdır.
izlandanın en güneyindeki minnoş şehir. hostelleri fazlasıyla kalitelidir. (bkz: mýrdalsjökull )buzullarının çevresinde bulunur.
Myrdalsjökull buzullarının çevresinde bulunan ve Game Of Thrones dizisinin bazı bölümlerinde geçen bir izlanda köyüdür.

Köyde görebileceğiniz yerler arasında Vik kilisesi vardır ve tüm köyü tepeden seyretme şansını yakalayabilirsiniz.( hava şartları uygunsa )
izlanda,norveç ve isveç dillerinde "körfez" anlamına gelmektedir. izlanda'nın güneyindeki şirin bize göre kasaba, onlara göre şehirdir. arkasına aldığı yemyeşil tepelerle rüya gibi olan kasabada bulunan en ucuz hosteller 40 euro civarında idi 2017 yılı itibari ile. arkadaşlarım "vik hi" hostelde kalıp memnun kalmıştı, ben de arabada dandiri uyku tulumunda götümü dondurmuştum ama 40 eurom cebimde kalmıştı, üstüne bir de hostelin tüm imkanlarını kullanmıştım çalışanlar her saat orada olmadığından. bir de aynı fiyatlarda "puffin hostel" var idi, koşullarını bilmediğim.
kuzey'den aşağı doğru inerken vik'e gelmeden hemen önce ilk sağa girildiğinde reynisfjara kumsalına ve dyrhólaey(mevsiminde puffin mekanı) deniz fenerine gidebilir, rüzgardan uçmazsanız keyifle okyanusu izleyebilirsiniz.

-vikingler spoilerı içerir-

floki'nin son bölümlerde tanrıları tarafından gönderildiği (:p) yer izlandadır. ilk sahnelerde tepede bir yerde durup sahile vuran dalgaları ve ilerilerde gözüken yanardağı izlediği yer bu deniz feneri ve çevresidir. yanardağ tabii ki fotoşok.

-vikingler spoilerı içerir-