uzun süreli schengen vizesi almak

öncelikle şunu unutmayın, herkes uzun ya da kısa vize aldı diye bu vize bu kadar süreyle verilir diye bir durum yokturdur.
kişiye göre aynı belgeleri verseniz dahi farklı sonuçlar alabilirsiniz.

bunun en önemli bug'u ek dilekçedir. yani kağıdı kalemi eline alıp açık açık uzun vize istediğini geçerli bir sebeple yazmak. ( Örn: dünyayı gezmek istiyorum şöyle bir blogum var ya da fotoğrafcıyım ülkenize sürekli giriş çıkış yapmak istiyorum bütçemi de yüksek gösterdim bla bla. '' bu çözüm genelde belgelerle tutarlı olduğu sürece işe yarar.
bu durumu destekleyecek neler yapmalısınız ?

1. Rezervasyonlarınız kesin olmalı.
2. seyahat planı hazırlanmalı. ( 6 aylık ya da 1 yıllık düzenli - düzensiz plan )
3. Gelirinizi ne kadar yüksek gösterirseniz o kadar iyidir. ( 30-40 bini geçmemeli )
4. Varsa daha önce schengen aldığın ülke, başvuruyu ordan yapmalısın.
5. Schengen aldığınız ülkeden giriş yapmak artıdır.
6. Bir sonraki seyahat planınızın belgelerini de ek olarak koyun
7. Seyahat sigortasını vize istediğiniz sürede yapın
8. eğer ticari vize alma şansınız varsa uzun alma şansınız yüzde 90' lardadır.

yazının hiçbir kesinliği ve garantisi yok fakat daha önce bu şekilde italya' dan 1 yıllık, fransadan 6 aylık ve yine italya' dan 2 yıllık vizelerim bulunmakta. özellikle dilekçe konusunu önemsemelisiniz.

(bkz: ingiltere vizesi)
(bkz: italya vizesi)

uzun süreli schengen vizesi almak - yolacik-Qpzeb
Davetiye ile başvurulursa uzun süre verirler. zira ilk başvurumda altı aylık vermişlerdi. ikinci, üçüncü başvurularda vize süresi uzar diye tahmin ediyorum.
Uzun süreli vize almanın birkaç püf noktası vardır.

1- daha önce vize aldıysanuz aynı ükeden vize almak,
2- diğer ülkelere nazaran daha kolay ve uzun vize veren ülkelere başvurmak, (bkz: hollanda), (bkz: yunanistan), (bkz: fransa), (bkz: italya)
3- sizden istenen belgeleri eksiksiz ve açıklayıcı bir şekilde tamamlamak,
4- fake seyahat planı sunmak ( mesela 6 ay sonraya fake bir seyahat sunmak )
5- şahsi dilekçe.

bu şekilde 20 gün, 6 ay, 1 sene şeklinde hollanda' dan vize aldım.
hollanda ve fransa' dan eksiksiz belge ile başvurduğunuzda kolayca alabileceğiniz vize türü.
2017-2018 için fransa'dan başvurmamak, uzun süreli vize almak için bir yöntemdir. iki kez bir yıl vize almış insana 20 gün tek girişli vize verdiler. 3 ay sonra yine aynı kişiye 1 ay vize verdiler. ha keza yunanistan. eskiden kolay vize almanın ülkesi iken, şu sıra, çok fazla vizesi olan kişiye bile red verebiliyor. dönem dönem bakmak lazım aslında ülkelerin politikasına.
bir arkadaşımın yaptığı ve her zaman tutan trick; normalde almak istediği vize tarihinden 6-7 ay sonrasına conference alert sitesinden aynı ülke içindeki rasgele bir akademik konferans için uyduruk bir abstract yollayıp kabul mektubu alır. vize başvurusu yaparken de 6-7 ay sonra tekrar ülkenize giriş yapacağım, bu süreleri kapsayan bir vize talep ediyorum diye ufak bir dilekçe yazıyor. sonuç; 6 veya 9 ay içinde 90 günlük vize...

not: kendisini hep uyarıyorum bu üç kağıtçılığı yapmasın diye ama kime diyorum... siz yapmayın, yasal ama etik değil...
Bence belirli bir mantığı yok. İlk schengen Polonya, AB projesiydi, beş günlük tek giriş. İkincisi Norveç iki aylık çok giriş. Üçüncü Fransa ama kullanamadım. Dördüncü İtalya üç ay çok giriş. Beşincisi Hollanda 1 yıllık 🙂 (şansım bu noktada dönüyorrr). Sonuncusu Norveç 3 yıllık. Sonuncu başvurumda standart çalışma belgelerim ve beş günlük bir seyahat planı gösterdim. Aktif bir banka hesabı ve 3100 Tl para gösterdim (bilerek yüklü hesap göstermedim). Kardeşimin 2. Schengeni 7 aylık verildi, bana da 3 yıl...
daha önceden vize almış olduğunuz bir ülkeye arkadaş ziyareti için tekrar vize başvurusunda bulunup, arkadaşınızın davet mektubuyla tabi ki, uzun süreli schengen alabilirsiniz. ben finlandiya’dan bu şekilde 6 aylık çok girişli vize alabilmiştim.
bu işin ucu paradan geçer. paran varsa uzun vizeyi alırsın. diğer türlüsü şans.