uluslararası ilişkiler

/ 2
yabancı dil öğrenmediğiniz sürece ulusla ilişkiler olarak kalmaktadır.
Okurken kültürlenme saglayan bolumdur. Para kazanmave is beklentisiyle okunuldugunda genelde husranla sonuclanir.
türkiye'nin yarısından fazlasının fahri uzmanı olduğu benim ise aöf'ten okuduğum temel ilişki alanı.
Türkiye nin iyi olmadigi bir sosyal bilimler alani. Deger verilmesi gerekirken bolumlerden mezun olanlarin vasifsiz olmasi nedeniyle bos mezun veren bolumdur. Hakettigi yeri vasifsiz akademisyenlerden dolayi da gorememektedir.
siyaset bilimi ile aynı derslerı gören, işlevsel olarak hiçbir farkı olmayıp puan olarak daha yüksek olan üniversite bölümü ve sosyal bilimlerden biri.
ülkemizde hakkettiği değeri bulamayan bölüm. mezunlarının genelde kendini farklı alanlarda çalışırken bulması muhtemeldir.
yurtdışında mezun olduğumu söylediğimde çok havalı olan, ama burda bi numarası olmayan bölüm
bilim dalından ziyade üzerinde uzmanlaşılabilen bir çalışma alanı olduğunu düşündüğüm, büyük hayallerle girip büyük hüsranlarla karşılaştığım , türkiye'de akademisyenlik ve bazı kamu kuruluşları dışında maddi getirisi pek olmayan , yabancı dil bilmeyen gençlerin nasıl olsa öğreniriz diyerek girip öğrenemeden mezun olduğu, kültürlenme açısından işlevsel , adı güzel bölüm.
Hem adı hem kendisi güzel bölümdür. Bunun lisansını bitirip hemen yükseğine basladim. Tez aşamasına gecmem kolay oldu gel gör ki tez için aynı şeyi söyleyemeyecegim. Bak yine aklıma soktum :((
/ 2